libris.ro

Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru introducerea manualului școlar Istoria Românilor

Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru introducerea manualului școlar Istoria Românilor

Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru înlocuirea materiei ,,Istoria evreilor. Holocaustul” cu Istoria Românilor.

Considerăm că motivarea predării istoriei evreilor, anume prevenirea și combaterea antisemitismul în România nu are nicio bază reală, deoarece în țara noastră nu exista manifestări antisemite.

Considerăm de asemenea că deciziile tribunalelor bolșevice create odată cu instaurarea regimului comunist în România nu pot fi considerate valide, acestea pronuntându-se într-un regim dictatorial de teroare, fără nicio legitimitate juridică sau democratică.

Ne opunem culpabilizării poporului român, reîncarcerării Sfinților Închisorilor comuniste în celula corectitudinii politice, sub pretextul unui așa-zis antisemitism.

Apreciem că tânăra generație este privată în modul cel mai grav cu putință de către actualul sistem de învățământ, de principala sursă identitară de putere si legitimare în fața altor popoare, anume de Istoria noastră națională, cu tot ceea ce înseamnă ea, în sensul cel mai larg cu putință, aceasta însemnând de fapt o istorie a mărturisirii de luptă si credință pentru neam a voievozilor, Sfinților, luptătorilor și martirilor români. Pe de altă parte, în locul gol lăsat, se introduce în programa educațională, în mod ideologic și obligatoriu, istoria altor popoare cu obiectivul de a destructura identitar conștiința tinerei generații. Acest fapt se înscrie într-un program mai larg de ștergere a specificului național, din toate palierele, religios, economic, cultural și religios.

În opinia noastră, misiunea acestui obiectiv mai sus enunțat este ocuparea totală a Spațiului Românesc de către diverse entități străine, fără nicio împotrivire, ba dimpotrivă cu sprijin, din partea segmentului cel mai activ și creator al poporului român, anume tineretul.

În contrapondere la acest demers antinational,  Mișcarea Națională consideră că misiunea Educației Naționale este aceea de a conștientiza generațiile tinere de rolul pe care Națiunea Română l-a avut de-a lungul mileniilor ca factor de civilizație și cultură la gurile Dunării, această conștientizare fiind menită a da încredere de sine națională și totodată repere, generațiilor tinere.

Este o motivație să ducem pe mai departe acest rol, căci ceea ce am fost în stare ca națiune să facem în trecut, vom putea face fără îndoială și în viitor. În acest sens propunem ca tematica obiectelor de studiu privitoare la istorie să se concentreze pe specificul și Moștenirea Națională Românească.

Punem accent pe întelegerea sensului și motivațiilor istorice, religioase și culturale ale diferitelor personalități și evenimente definitorii pentru Neamul Românesc. Vrem ca acestă tematică să fie obiect de studiu, ca materie distinctă, numită Istoria Românilor, atât in cursurile gimnaziale cât și in cele liceale.

Având în vedere toate aceste aspecte, vom demara la o dată pe care o vom anunța cât de curând acțiunea de strângere de semnături care să susțină această cerință, printr-un eveniment ce se va desfășura în Capitala Țării, solicitând în același timp o audiență la Ministerul Educației Naționale pe același subiect.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu,

președinte Mișcarea Națională

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info