25 Octombrie – Ziua Armatei României

Ziua Armatei Romaniei sarbatorita la Iasi prin niste manifestari speciale, Foto: Fandel Mihai

„Astăzi este Ziua Armatei Românilor.

Vă rog să îmi permiteţi să vă reamintesc esenţa acestei celebrări, a acestei sărbătoriri, care trebuie să fie pe mai departe, naţională şi pentru naţiune.

Nu voi intra în elemente de istoricism subtil sau ieftin. Știu doar că noi trebuie de fiecare dată să ne întoarcem la semnificaţia istorică şi simbolică a acestei zile. Pentru unii există o anumită formă de trăire, chiar profundă, pentru alţii, în schimb, îi vedem cum rămân în acelaşi indiferentism.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pentru noi, militarii, este o zi a celebrării demnităţii.Pentru noi, militarii, şi pentru naţiunea română este ziua rezidirii Patriei înspre Apus.

Folosesc aceste cuvinte pentru că, pentru cei care ştiu şi vor să accepte, istoria Armatei Române este însăşi istoria acestui neam şi ele sunt într-o simbioză indestructibilă. Revin cu această idee şi am să o reamintesc ori de câte ori pot, că armata în sine nu este instituţie!

Armata, în sine, este trup viu din trupul viu al naţiunii române. Armata este esenţa conştiinţei, a datoriei împlinite, este ceea ce produce prin misiunile sale asumarea acestui sacrificiu pe care dumneavoastră îl cunoaşteţi şi asupra căruia nu insist.

Armata română este depozitara triplei noastre semnificaţii de identitate şi de suveranitate. Este depozitara drapelului, a imnului şi a uniformei. Ca şi metaforă: Armata Română este uriaşul Soldat de Veghe pregătit să se jertfească pentru naţiunea sa, pentru familia sa, pentru libertatea sa, pentru credinţa sa strămoşească.

Vă reamintesc, la istoria recentă, că armata, prin asumarea misiunilor care i-au fost puse în faţă, a fost forţa motrice, reţineţi: forţa motrice care a făcut posibilă accederea României în NATO şi, ulterior, în Uniunea Europeană.

Unii se vor lăuda, bineînţeles, că s-au alocat armatei, în ziua de astăzi, 2,5 % din PIB. Vreau să vă reamintesc, oricât de multă tehnică ai avea, oricât de sofisticată şi digitalizată ar fi această tehnică, pe câmpul de luptă nu luptă banii, ci luptă oamenii. De aceea, trebuie să ne adresăm lor şi niciodată să nu uităm de ei.

Să nu ne amintim de cei care luptă doar atunci când apar nenorocirile!Ținerea de minte este scurtă la unii dintre români.Iată de ce, întorcându-mă la semnificaţia zilei de 25 octombrie, spun că este o zi a rememorării, este o zi a pioşeniei, este o zi a recunoştinţei.

Poporul ştie să o facă, dar trebuie să o facă şi ceilalţi dintre noi.Tuturor celor care slujesc Armatei Române: Respect şi Recunoştinţă!

Eu atât am avut de spus!Și semnez ca soldat de veghe al acestui Neam.”, se arată în declarația de presă a deputatului Mircia Chelaru

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info