Cetatea dacică de la Căpâlna, vandalizată în cadrul unui “ritual” ciudat

“Dosar penal pentru distrugerea de obiecte din apropierea cetăţii dacice Căpâlna, sit UNESCO

Poliţiştii din Alba au întocmit un dosar penal pentru distrugere, după ce persoane necunoscute au aruncat cu vopsea pe un semn de orientare turistică şi o bancă din lemn aflate în proximitatea cetăţii dacice Căpâlna, sit UNESCO, montând, de asemenea, pe panou mai multe obiecte metalice.”, scrie tvr.ro

“Una dintre explicațiile la care se gândesc oamenii este că ar fi vorba de un ritual straniu, pentru că mai multe artefacte dacice au fost tăiate, prinse pe un panou și stropite cu vopsea roșie.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Pe lângă faptul că în România cetățile dacice nu sunt restaurate, deși pentru Cetatea dacică de la Căpâlna exista un proiect de restaurare prezentat de autorități încă de acum nouă ani, acum mai sunt și vandalizate?

“La data de 27 octombrie 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, un semn de orientare turistică şi o bancă din lemn aflate în proximitatea Cetăţii Căpâlna şi ar fi montat pe panou mai multe obiecte metalice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar obiectele au fost ridicate, urmând să fie expertizate”, se menţionează într-un comunicat al Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al IPJ Alba.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

E oficial! VIDEO. PSD și PNL Carei și-au trădat alegătorii și au ales să se supună primarului udemerist

Dum nov. 12 , 2023
Primarul evazionist Kovacs, președintele ONG-ului UDMR Carei, mulțumește în plenul ședinței CL Carei consilierilor liberali și social-democrați pentru obediență, că au acceptat ca discuțiile pe marginea proiectelor de pe Ordinea de Zi să aibă loc înaintea ședințelor publice, departe de ochii și urechile careienilor care practic, i-au ales. Joi, 9 […]
E oficial! VIDEO. PSD și PNL Carei și-au trădat alegătorii și au ales să se supună primarului udemerist

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro