DREAPTA ZDROBEȘTE stânga în Franța! Macron dizolvă parlamentul. Înfrângeri umilitoare pentru Macron, Scholz și Nehammer! De ce câștigă “extremiștii de dreapta” puterea în Europa?

Partidele de dreapta au înregistrat câștiguri majore în alegerile parlamentare din Uniunea Europeană, aducând înfrângeri umilitoare cancelarului german Olaf Scholz, președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului austriac Karl Nehammer, relatează Al Jazeera.

În timp ce partidele mainstream au păstrat duminică controlul asupra celor 705 membri ai Parlamentului European, blocul cu 27 de membri a oscilat palpabil spre dreapta, într-un semn al durabilității sentimentului anti-sistem de pe continent.

În Franța, Adunarea Națională a lui Marine Le Pen a provocat o înfrângere atât de zdrobitoare în fața partidului centrist Renaissance al lui Macron, încât liderul francez a convocat alegeri legislative anticipate, o manevră riscantă care ar putea provoca noi pierderi partidului său și ar putea compromite cei trei ani rămași din mandatul său prezidențial.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Adunarea Națională ar urma să obțină aproximativ 33% din voturi și 31 de locuri în viitorul Parlament European – mai mult decât dublu față de cele 15% obținute de formațiunea lui Macron.

„Suntem pregătiți să întoarcem țara, pregătiți să apărăm interesele francezilor, pregătiți să punem capăt imigrației în masă”, a declarat Le Pen. Macron a recunoscut amploarea înfrângerii.

„V-am auzit mesajul, îngrijorările și nu le voi lăsa fără răspuns… Franța are nevoie de o majoritate clară pentru a acționa în seninătate și armonie”, a declarat Macron, adăugând că convocarea unor alegeri anticipate a demonstrat angajamentul său față de idealurile democratice.

În Germania, formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) s-a clasat pe locul al doilea, subliniind forța partidului înaintea alegerilor federale de anul viitor.

Se estima că partidul eurosceptic va obține peste 16% din voturi, cea mai bună prezență din istoria sa și o cotă mai mare decât cea a tuturor celor trei partide din coaliția lui Scholz.

Alianța conservatoare formată din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială, care se află în opoziție la nivel federal, a ajuns în fruntea sondajului cu aproximativ 30% din voturi.

Verzii germani au fost cei mai mari perdanți duminică, scăzând cu 8,5 puncte procentuale, până la 12 la sută, pedepsiți de alegători pentru costul politicilor de reducere a emisiilor de CO2 – în conformitate cu așteptările pentru partidele ecologiste din întreaga Europă.

Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz și cel de-al treilea partener de coaliție, Partidul Liber-Democrat (FDP), favorabil mediului de afaceri, ar urma să obțină aproximativ 14% și, respectiv, 5% din voturi, în scădere de la 15,8% și 5,4% la alegerile precedente.

Rezultatul puternic al AfD vine în contextul în care peisajul partidelor din Germania trece prin cea mai mare bulversare din ultimele decenii, cu noi partide de dreapta care concurează pentru a umple vidul lăsat de declinul partidelor mainstream care au dominat epoca de după reunificare.

Schimbarea pare să îngreuneze mult mai mult formarea de coaliții viabile pentru partidele consacrate și a fost acuzată de înăsprirea climatului politic, inclusiv de cazuri de violență împotriva politicienilor și activiștilor.

Câștigurile obținute de AfD vin în pofida unei serii de scandaluri și controverse, inclusiv a faptului că principalul candidat al formațiunii a declarat că SS, principala forță paramilitară a naziștilor, „nu erau toți criminali”.

„Ne-am descurcat bine pentru că oamenii au devenit mai antieuropeni”, a declarat duminică co-liderul AfD, Alice Weidel.„Oamenii sunt enervați de atâta birocrație de la Bruxelles”, a adăugat ea, dând ca exemplu un plan care vizează în cele din urmă interzicerea mașinilor care emit CO2. Integral pe: Active News

PS. Se pune întrebarea: De ce câștigă “extremiștii de dreapta” puterea politică?

Răspuns argumentat:

  1. Consecințele marilor migrații din ultimii ani este o decizie politică internațională care afectează bunăstatrea cetățenilor europeni.
  2. Corupția dusă la extreme, în special în fostele state comuniste, afectează grav stabilitatea socială a europenilor.
  3. Propaganda progresistă dezonorează valorile naționale a fiecărui stat european și creează dese proteste și crize politice.
  4. Fundamentalismul religios de orice tip împotriva creștinismului este din ce în ce mai vizibil și agresiv.

Acestea sunt cele 4 argumente esențiale a creșterii electorale a “extremismului de dreapta” care au avut un rol deciziv în afectarea “democrației europene”. Și dacă aceste elemente nu vor înceta cât mai repede, prevăd în scurt timp mișcări revoluționare care vor afecta radical UE, un obiectiv politic internațional pregătit de “dușmanii Europei”. În concluzie, cine crește “extremismul în Europa”? Nu falsa democrație? Cine dorește destrămarea Europei? Extremiștii sau “democrații” incompetenți și corupți care preferă stabilitatea minorităților naționale în detrimentul proprilor cetățeni?


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Dacă îl păstrau pe Silvestru Șoșoacă, cei de la SOS ar fi avut cel puțin trei europarlamentari și rezultate mai bune

mar iun. 11 , 2024
Până la acest moment, potrivit rezultatelor parțiale, candidatul independent la europarlamentare Dumitru Silvestru Șoșoacă, a reușit performanța de a atrage singur aproximativ 80.000 de voturi, ceea ce înseamnă că dacă nu era exclus din Partidul S.O.S. România la începutul anului, SOS ar fi putut propulsa în parlamentul european cel puțin […]
Silvestru Șoșoacă revine cu o scrisoare deschisă către Diana Șoșoacă: "Noi doi am plecat la un drum împreună pentru această țară"

Poate vă place și:

libris.ro