Răspunsul Jandarmeriei Române după ce jandarmii au cântat imnul Ungariei la Carei

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, formulată în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, înregistrată  la sediul instituției noastre cu nr. 248.971 din 01.08.2024, vă comunicăm următoarele:

În data de 27 iulie, Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române a participat la Festivalul Internațional al Vinului, organizat în Parcul Dendrologic al Castelului Karolyi din Carei. Participarea la eveniment a Fanfarei Jandarmeriei Române a venit ca urmare a invitației transmise de domnul Bikfalvi Zsolt, director general al Fundației Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi”, organizatorul evenimentului.

În cadrul acestui eveniment, Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române a interpretat Imnul Ungariei, iar Fanfara organizației Rapid Response and Special Police Service din Ungaria a interpretat Imnul României. După acest moment, ținând cont de faptul că în acest an Președinția Consiliului UE este deținută de Ungaria, cele două formații de Fanfară au susținut un concert comun, interpretând Imnul Europei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Invitația autorităților ungare, dar și prezența Fanfarei Jandarmeriei Române arată deschiderea și colaborarea între țările vecine în promovarea valorilor europene comune.

Menționăm faptul că Jandarmeria Română colaborează în mod constant cu omologii ungari, participând împreună la exerciții internaționale, cooperând, alături de alte state, pentru îmbunătățirea mecanismelor operaționale necesare și pentru coordonarea efortului interinstituțional necesare asigurării unui răspuns oportun și eficient.

Astfel, menționăm că aceasta nu este prima colaborare pe care Jandarmeria Română o are cu statul ungar. Această acțiune, ca și cele trecute, reflectă deschiderea către cooperare și respect reciproc între state, indiferent de etnie sau origine, reafirmând astfel valorile de unitate care stau la baza comunității europene.

Vă asigurăm în continuare de toată disponibilitatea în ceea ce priveşte oferirea informațiilor de interes public privind activitatea instituției noastre, cu respectarea prevederilor legale.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Badea Cârțan, un țăran care a folosit cea mai puternică armă: CARTEA!

mie aug. 7 , 2024
La 7 august 1911 se stingea la Sinaia, în județul Prahova, unul dintre cele mai pitorești personaje țărănești din Transilvania, Badea Cârțan. Acest cioban simplu, umil, a reprezentat un model pentru lupta românilor transilvăneni pentru independență și pentru unirea Ardealului cu România. Lupta sa clandestină de a folosi cartea românească […]
Badea Cârțan, un țăran care a folosit cea mai puternică armă: CARTEA!

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News