Neamul Românesc n-a uitat de Luceafărul poeziei românești: Eminescu comemorat la bustul său din Copou printr-un recital de poezie

Luni, 15 iunie 2020, de la ora 16:00, a avut loc Comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu la bustul său din Parcul Copou din Iași. O acțiune cultural patriotică inițiată de Partidul Neamul Românesc, Organizația Județeană Iași, prin liderul formațiunii iesene, Bogdan Pavel Stefan.

S-au depus flori la bustul marelui nostru poet național de lângă teiul eminescian, s-au rostit câteva scurte alocuțiuni, iar inginerul și publicistul Mihai Caba a recitat magistral poeziile “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” și “Floare albastră”, spre încântarea celor prezenți și chiar a trecătorilor care s-au nimerit prin parc chiar în acele momente.

Manifestările au fost înregistrate video și transmise live pe facebook. Acțiunea s-a finalizat cu câteva poze de grup și câteva discuții, inclusiv cu trecătorii ieșiți la plimbare prin parc, atrași ca un magnet de momentul recitării poeziilor eminesciene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
Partidul Neamul Românesc Iași
Partidul Neamul Românesc Iași
15 Iunie 2020 - Comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu
15 Iunie 2020 – Comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”110881″]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 16 iunie 1835 era inaugurată la Iași Academia Mihăileană, prima instituție de învățământ superior modernă din Moldova (1835 – 1847)

mar iun. 16 , 2020
La 16 iunie 1835 era inaugurată la Iași Academia Mihăileană, prima instituție de învățământ superior modernă din Moldova (1835 – 1847). 185 de ani de la inaugurarea primei instituții de învățământ superior modernă din Moldova: Academia Mihăileană, inaugurată la Iași sub domnia lui Mihail Sturdza, prin strădania lui Gheorghe Asachi și a altor învățați […]
La 16 iunie 1835 era inaugurată la Iași Academia Mihăileană, prima instituție de învățământ superior modernă din Moldova (1835 – 1847)

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News