Stiti cui ii datoram “bucuria” ca România e prima tara din UE care experimenteaza fungicidul cancerigen INITIUM?
“Tot pe vremea cand era ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos a dat liber experimentului “Initium””, scria ziuanews.ro pe la sfarsitul lui 2015. Consultand presa romaneasca din anii precedenti, aflam ca la ceva vreme dupa ce Dacian Ciolos era numit comisar european pentru agricultura, românii aveau “bucuria” de a fi primii cetateni (n.r. rautaciosii ar putea spune mai degraba primii cobai) ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium, un fungicid cancerigen, potrivit unor anumite studii.
Initiumul, cunoscut si sub alte denumiri precum ametoctradin, solanis, enervin, zampro), este un fungicid din clasa pyrimidylamine / triazolopyrimidine extraordinar de puternic, folosit in domeniul agriculturii pentru culturile de cartofi, castraveți, ceapă, roșii, viță de vie.
Stiti cui ii datoram “bucuria” ca România e prima tara din UE care experimenteaza fungicidul cancerigen INITIUM?
Compania de produse chimice BASF a dezvăluit că România este prima țară din lume care a autorizat produsul său Initium (n.r. ce “fericire” pe capul nostru, multimiri alese si “sărbători luminate” tovarășului Cioloș pentru ca ne-a facut aceasta “bucurie”).
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare București, a declarat că un gram de Initium introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat (n.r. stim bine cu totii ce s-a intamplat cu profesorul Mencinicopschi pentru curajul sau de a se implica si a avertiza populatia cu privire la pericolele introducerii unor substante controversate in agricultura si implicit in alimentatia românilor).
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.