libris.ro

Sarea iodata, pericolul „obligatoriu” din bucataria noastra

Sarea iodata, pericolul „obligatoriu” din bucataria noastra

Introducerea obligatorie a sarii iodate in alimentatie a fost inca o masura revoltatoare, care priveaza oamenii de optiunea de a alege intre ce este mai benefic pentru sanatate: sarea naturala sau sarea iodata? Daca veti intreba orice nutritionist cu studii elementare, atunci oricare dintre acestia va va raspunde negresit ca organismul uman are nevoie de sare naturala, fie ca este vorba de sare de mina sau sare de mare.

In primul rand, majoritatea nutritionistilor stiu ca sarea iodata nu poate rezolva deficienta de iod din organism. Candva se credea ca exista o stransa dependenta intre bolile legate de tiroida si lipsa iodului din alimentatie, astfel ca in multe tari s-a decis adaugarea iodului in sare. Insa s-a dovedit in timp ca nu a fost deloc o idee buna, sarea iodata aducand de fapt chiar mai multe complicatii pentru sanatatea oamenilor.

Sarea iodata, pericolul „obligatoriu” din bucataria noastra

Odata cu obligativitatea consumarii sarii iodate, atat in sarea comercializata cat si in produsele alimentare procesate, se ajunge de fapt ca iodul sa fie consumat in exces, iar statisticile dovedesc  ca aceasta masura nu a fost deloc benefica pentru sanatatea oamenilor, ci dimpotriva, din anul 2002 de cand a fost introdusa aceasta masura in Romania prin Hotararea de Guvern (HG 568/2002), a crescut numarul cancerelor tiroidiene, a dereglarilor hormonale, a alergiilor provocate de consumul de iod, etc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cert este ca nu fiecare individ are nevoie de suplimentarea iodului in alimentatia sa, iar prin obligativitatea iodarii sarii si comercializarii exclusive a acesteia, se ajunge de fapt ca indivizi perfect sanatosi sa consume iod in exces, iar acest supradozaj sa devina periculos pentru ei.

In ciuda faptului ca impotriva obligativitatii iodarii sarii au intervenit mai multi doctori si nutritionisti de renume mondial, se continua cu aceasta aberatie a „iodarii universale”.

Sarea iodata este obtinuta prin imbogatirea sarii procesate cu iodat de potasiu sau magneziu, ambele substante chimice fiind responsabile de cresterea afectiunilor tiroidiene. Pe langa aceste substante, sarea procesata este „imbogatita” si cu E 536 si E 535 (ferocianura de sodiu), ce au ca efect cresterea incidentei bolilor cardiace, a problemelor cardiovasculare, arteroscleroza, etc

Conspiratii.info

Note:

[1] cristelageorgescu.ro/sarea-iodata-dusmanul-celor-sanatosi/02/2011/

[2] viataverdeviu.ro/sarea-iodata-prieten-sau-dusman

[3] diversificare.ro/alimente/2014/10/sare-iodata-pericolul-din-bucatarie/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info