libris.ro

Gașca detractorilor istoriei poporului român

Gașca detractorilor istoriei poporului român

De ceva vreme există o adevărată conspirație împotriva istoriei poporului român. Cozi de topor, întruchipate de niște indivizi precum Lucian Boia, Zoe Petre, Patapievici, Liiceanu sau mai nou chiar și ca „evazionistul” Lucian Mîndruță, oameni cu o calitate profesională și/sau morală îndoielnică, lovesc aparent inexplicabil în istoria și mai ales în originea poporului român.

Mai nou, manualele școlare au eliminat începând cu anul 2007, aproape tot continuțul care face referire la istoria antică a Daciei, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la dovezile locuirii încă din cele mai vechi timpuri ale acestui spațiu primordial al civilizației europene.

Unul dintre aceste manuale de istorie, din care s-a șters practic cu buretele orice înseamnă perioada straveche și perioada geto-dacică din istoria noastră, este cel care a fost „coordonat” de către Zoe Petre și care a apărut în anul 2008 la Editura Corint din București. După doamna Zoe Petre, istoria poporului român începe abia dupa secolul II după Hristos! Astfel, pseudo-manualul de istorie conceput către Zoe Petre, trage apa după aproximativ 5000 de ani istorie antică, uitând complet de culturile Cucuteni, Gumelnița, Hamangia, de tăblițele de la Tărtăria,etc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Lucian Boia este un alt individ concentrat pe minimalizarea și detractarea istoriei poporului român. În scurt timp, el a devenit feblețea autorităților de la Budapesta, fiind citat cu „multă dragoste” de către maghiarii extremiști și iredentiști, cărora le oferă materie primă pentru orice au aceștia nevoie în revendicările lor aberante și tembele.

Mai grav este că acești detractori nu sunt finantați doar de către statul maghiar ci chiar și de către statul român, iar colac peste pupază, „o parte” a presei românesti și „‘telectualii” fițoși (mulți dintre ei cu origini cominterniste și bolsevice) îl ridică în slăvi pentru abjecțiile sale cu care încearcă să ne spele creierele și pentru „teoriile” sale tembele, pro globalizare.

Unii dintre acești „telectuali” fițoși, susținători ai curentului de globalizare, ce il susțin pe Lucian Boia în demersurile sale de a arunca cu dejecții în istoria poporului român sunt Gabriel Liiceanu și H.R. Patapievici.

Un alt specimen proaspăt apărut și care se oferă să fie un pupincurist destoinic al propagandei antiromânesti este Lucian Mîndruță. Invitat la emisiunea „Schimbă vorba”, Daniel Roxin a fost ironizat de către Lucian Mîndruță pentru promovarea ideii care susține originea geto-dacă a poporului român.

Unele dintre replicile năucitoare ale lui Lucian Mîndruță, cunoscut de altfel pentru propaganda sa pro-maghiară, sunt legate tocmai de originea geto-dacă a românilor. Acest cronicar pupincurist se întreabă cu ce îl ajută sau îl încălzește pe dânsul la plata facturilor să știe dacă e dac! Și mai aberantă este urmatoarea afirmație:

„Este clar că dacii sunt înruditi cu românii, pentru ca toți erau hoți. Dacii erau niște proto-hoți”, a spus Lucian Mîndruță

Despre daci nu au rămas dovezi clare în istorie că ar fi fost hoți ci dimpotrivpă dar despre evaziunea trustului la care a lucrat și Lucian Mîndruță sunt dovezi! Deci, mai sigur este hoț „evazionistul” Lucian Mîndruță decât strămoșii poporului român, geto-dacii. Și oricum este o comparație forțată și tâmpită cea facută de catre Lucian Mîndruță între campaniile dacilor la sud de Dunăre acum aproximativ două mii de ani și „ocupatia” modernă a unora dintre cetățenii certați cu legea.

A pune eticheta de hotie pe actiunile militare istorice ale dacilor este o idee la fel de tampita ca si multe altele izvorate din tartacuta de propagandist antiroman a lui Lucian Mandruta. Oare campaniile militare ale Imperiului Roman in Dacia dar si in alte multe alte provincii cucerite ce au insemnat? Chiar pana si in campaniile istorice recente de razboi, cum au fost cele din cel de-al doilea razboi mondial, oare nu s-au lasat cu prada de razboi atat pentru germani si rusi cat si pentru americani?

Dar cei ca Lucian Mandruta nu vor sa vada dincolo de linia trasata a propagandei antiromanesti si vor intoarce intotdeauna adevarul in oglinda, facand din alb negru, din agresori victime si din eroi monstri. De ce ar avea o problema detractorii istoriei poporului roman cu intentiile de a aduce la lumina istoria si originea adevarata a romanilor?

Ungurii au inceput in ultimii zece ani sa-si caute originile adevarate si au aparut fel si fel de teorii noi, unii dintre istoricii maghiari negand originile fino-ugrice si cautand origini in stepele Asiei  in Baschiria, Kazahstan, precum si in alte tari cu origini turanice.

ungaria-kazakhstan5

Indiferent de cat de exotice ar fi noile teorii aduse de catre generatia tanara de istorici si lingvisti unguri, legate de originile poporului maghiar, acestea nu sunt luate in deradere ci analizate, dezbatute cu interes, combatute cu argumente daca este cazul.

In Romania insa avem o gasca de detractori, multi dintre ei cu origini cominterniste si bolsevice, care sunt setati pe aruncarea cu excremente in istoria poporului roman!

In fond, pentru ei nici macar nu exista dacii! In tancurile sovietice cu care au fost adusi in Romania parintii sau bunicii lor nu era nici urma de dac!

Gasca detractorilor istoriei poporului roman
Gasca detractorilor istoriei poporului roman

Note:

[1] certitudinea.ro

[2] danielroxin.blogspot.ro

[3] ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info