RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Indiferenta autoritatilor de la Bucuresti distruge cea mai veche organizatie romaneasca din Serbia

Print Friendly, PDF & Email

Din cauza promisiunilor neindeplinite ale Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, departament ce a fost condus pana de curand de catre actorul Bogdan Stanoevici, ce nu si-a indeplinit promisiunea de a achita datoriile organizatiei, Comunitatea Românilor din Serbia (CRS) a intrat in procesul de dizolvare si disparitia acestei organizatii este iminenta.

Restantele si datoriile acumulate de catre fostul presedinte Ion Cismas cu complicitatea fostului ambasador Macovei si a actualului ambasador al Romaniei la Belgrad, Banu, alaturi de fostul consul general de la Varser, Gabriel Nicola, au provocat executarea silita a organizației si, implicit, au condus la distrugerea si dispariția sa, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.

Indiferenta autoritatilor de la Bucuresti distruge cea mai veche organizatie romaneasca din Serbia

Dupa ce statul roman a finantat, timp de 5 ani, intre anii 2005 si 2010, cu peste jumatate de milion de euro Comunitatea Romanilor din Serbia, acesta este acum pe punctul de a pierde atat bunurile organizatiei, dar cat si posibilitatea de a continua cu demersurile privind retrocedarile proprietatilor comunitatii romanesti pe care Serbia ar fi trebuit sa le restituie, asa cum Romania a restituit proprietatile comunitatii sarbesti din Timisoara, titreaza aceeasi sursa.

Iata si comunicatul de pe pagina oficiala al Comunitatii Românilor din Serbia:

“Comunitatea Românilor din Serbia (în continuare CRS), de patru ani de zile funcţionează în blocaj financiar în urma dezastrului lăsat de conducerea precedentă. Eforturile financiare personale, cât şi a conducerii CRS, de a menţine prima organizaţie românească din Serbia, în speranţa găsirii soluţiei ieşirii din acest impas, au depăşit de mult orice limită. Mulţumesc pe această cale tuturor care şi-au dat contribuţia în această perioadă nefastă, în special familiilor lor pentru înţelegere.

Apelurile pentru ajutor de a salva prima organizaţie a românilor din Serbia au fost nenumărate, atât verbale în discuţiile cu înalţi demnitari, cât şi în scris.

De la cele mai înalte nivele posibile am primit promisiuni şi încurajări, precum că CRS nu are voie să dispară din peisajul minoritarului român din Serbia. S-a analizat care ar fi soluţia, care până acuma nu s-a găsit. Patru ani de zile au trecut, nici o promisiune nu s-a realizat sau concretizat.

Aşa blocaţi cum eram, CRS a organizat evenimente, a intervenit acolo unde nu s-au respectat prescripţiile legale, a intervenit acolo unde erau vandalizate inscripţiile bilingve… Sincere mulţumiri celor care ne-au susţinut, dar, din păcate cei care au putut rezolva problema esenţială a CRS, nu au făcut-o.

Deşi blocaţi financiar, am reuşit să reaprindem flacăra în cadrul CRS. Ca rezultat, în urma alegerilor pentru Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române suntem a doua forţă din Serbia, şi pe această cale le mulţumesc tuturor românilor care ne-au sprijinit. Dacă aveam 4 ani de funcţionare normală, oare cum era rezultatul?

Sper să nu se mai bată pasul pe loc! Statisticile nu sunt deloc în favoarea noastră. Viitorul românului din Serbia, depinde dacă mult pomenitele “strategii” vor fi puse în practică şi nu vor rămâne la nivel teoretic ca până acuma. Sper că această demisie să trezească interesul pe care îl merită românii din Serbia, astfel să fie în folosul fiecărui român.

Luând în considerare toate cele expuse mai sus, pus într-o situaţie de funcţionare imposibilă timp de patru ani, din cauza dezinteresului a celor care au avut posibilitatea dar şi datoria de a interveni, subsemnatul Stevan Mihailov îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Comunităţii Românilor din Serbia.

La Satu Nou, 27 decembrie 2014

Stevan Mihailov”

Indiferenta autoritatilor de la Bucuresti distruge cea mai veche organizatie romaneasca din Serbia

Indiferenta autoritatilor de la Bucuresti distruge cea mai veche organizatie romaneasca din Serbia

Surse:

[1] expresmagazin.ro

[2] comunitatea-romanilor.org.rs

[3] facebook.com/ComunitateaRomanilorSerbia

[4] ro.wikipedia.org

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline