Iohannis le face iar ochi dulci …

Puțini dintre români…

Înfiorător! Caz de pedofilie în …

Germania se află în …

Mălin Bot a pierdut procesul cu …

Recursul lui Mălin B…

Rareș Bogdan, propulsat în capul…

După reacțiile vehem…

Aurelian Pavelescu: "Comisia nu …

După ce pe numele pr…

Lucian Mîndruță: cronicarii medi…

În urmă cu câțiva an…

Orban spune lucruri trăsnite: Ar…

Pe lângă faptul că a…

DCnews: "Se cere înființarea une…

"Kovesi - agent stră…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Spiritul de gaşcă, ideologie de partid

Print Friendly, PDF & Email

Imi place scena politica a Romaniei, avem fel de fel de partide axate pe diferite ideologii, doctrine si culori politice. Culoarele politice sunt precum arterele de circulatie, centru, centru- stanga, dreapta, centru dreapta, extrema stanga, extrema dreapta. Mai pot fi si de sens giratoriu, ori tut. Tot partidele au fel de fel de culori si imnuri ce pot atrage atentia celor interesati de soarta lor.

Totusi, un lucru foarte important nu am vazut la aceste partide, ce le deosebesc? In afara dorintei de a se infrupta din banul public, care sunt ideologiile lor?
As dori ca partidele sa-si faca publice ideologiile dupa care se conduc, doctrinele care stau la baza infiintari lor si modul cum vad punerea acestora in practica.

In societatea noastra se vorbeste despre stanga , despre dreapta, centru s.a.m.d. in mod abstract, fara a se veni cu o filozofie de lucru. Vine cate un politician pe la TV si ne anunta ca masura cutare luata de guvern a fost de stanga, iar cealalta a fost de dreapta, emisiunea respectiva nefiind interactiva, nu-l pot pune sa jure ca el spune adevarul.

In campaniile electorale toate partidele spun ca maresc pensiile, alocatiile pentru copii si salariu minim pe economie, astea sunt masuri de dreapta, ori de stanga? Primul lucru pe care trebuie sa-l faca un partid in timpul unei campanii electorale si nu, numai, ar fi sa-si publice pe langa platforma electorala si ideologia partidului respectiv, in functie de partea pe care o ocupa pe esichierul politic.

Notiunile acestea abstracte de dreapta, stanga, sunt goale de continut, nu spun nimic. As vrea sa vad un politician spunand ca pe Tatal Nostru care este ideologia partidului sau, care este doctrina partidului din care provine.
Ideologia unui curent, a unui partid, presupune sa o cunosti si sa aderi la ea, sa crezi cu toata fiinta in acea doctrina, pentru ca numai astfel vei fi determinat sa pui in practica invataturile ei.

Nu cred in politicienii care astazi sunt de stanga si maine sunt de dreapta, acestia mai repede cred ca sunt de sens giratoriu, pentru ca oricand pot reveni de unde au plecat. Mai sunt unii care pleaca dintr-un partid si asteapta sa vada ce oportunitati se ivesc, acesta cred ca este de tut, urmand sa cada pe partea celui care da mai mult.
Au fost chiar partide care peste noapte si-au schimbat doctrina.

In aceste conditii ma intreb : sunt acesti politicieni gata de jertfa pentru ideologia lor, pentru crezul lor? Raspunsul nu poate fi decat unul : nu cunosc astfel de sacrificii, singura doctrina valabila pentru ei este Banul.
Vom avea politicieni adevarati cand, vor fi gata de sacrificiu pentru as pune in practica ideile, conceptiile filozofice si morale, in slujba cetateanului.

Ideea de Tara va trebui sa fie mai presus de ideea de avere personala, cand politicienii vor imbratisa acest deziderat, atunci Romania va merge pe drumul cel bun. Pana atunci, romanii vor avea numai frimiturile de la masa celor care fura.

Ionel Carstea

Jigodiile care au distrus Romania

Jigodiile care au distrus Romania

Sursa:

(P):Atlas Istoric Geografic al Neamului Românesc [1] carstea-ionel.blogspot.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Saptamana aceasta celebram femeia

teamdeals.ro

Inline
Inline