Văzând derapajele guvernului liberal, USR-iștii cer majorarea pedepsei pentru corupție pe perioada stării de urgenţă

Văzând derapajele guvernului liberal, USR-iștii cer majorarea pedepsei pentru corupție pe perioada stării de urgenţă: un interesant și în același timp util proiect legislativ, mai ales acum privind abuzurile și dezmățul guvernamental din partea PNL (n.r. vezi Dezmăț guvernamental: Orban dă 12 milioane de euro pe măști de la o firmă ce vinde alcool și tutun într-un sat din Giurgiu) vine din partea unui deputat USR, Silviu Dehelean.

Acesta, deputat USR de Bihor, a depus un proiect de lege care aspreşte pedepsele pentru faptele de corupţie comise pe perioada unei stării de urgenţă, stare care este în vigoare ca urmare a epidemiei de COVID-19. 

Proiectul prevede majorarea pedepsei cu o pătrime pentru următoarele fapte: luare de mită, darea de mită, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă, delapidarea, abuzul în serviciu, neglijenţă în serviciu, uzurparea funcţiei, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, deturnarea de fonduri şi pentru infracţiunile săvârşite cu intenţie prevăzute de legea 78/2000.  

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Silviu Dehelean consideră că în situaţii excepţionale se impun măsuri excepţionale, nu doar pentru cetăţeni, ci şi pentru funcţionari statului care profită de flexibilitatea regulilor şi fură din banii puţini ai statului, destinaţi măsurilor de oprire a răspândirii virusului şi tratării celor infectaţi. Deputatul USR Silviu Dehelean completează, astfel, legea pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă şi consideră că situaţia de criză reprezintă o circumstanţă agravantă pentru actele de corupţie.  

„Climatul de incertitudine şi dezordinea specific acestor perioade fac ca vigilenţa cetăţenilor să scadă şi să crească riscul ca unii actori cu funcţii de putere în stat să folosească, în interes propriu, acest context excepţional. Garanţiile împotriva abuzurilor trebuie întărite, pentru a nu se ajunge în situaţia ca unele persoane care săvârşesc fapte penale de corupţiei sau de serviciu să beneficieze de pedepse calibrate pentru timpuri normale, deşi faptele lor au fost facilitate tocmai din cauza evenimentelor cu potenţial dramatic care au impus declararea stării de asediu sau a stării de urgenţă”, a declarat deputatul USR, Silviu Dehelean.

Deputatul USR, Silviu Dehelean, cere adoptarea de urgenţă a acestui proiect de lege în comisiile de specialitate şi în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info