Un general român cu patru stele ii intreaba pe americani cand au de gand sa-l recicleze pe Klemm, caci s-a cam imputit treaba

Un general român cu patru stele ii intreaba pe americani cand au de gand sa-l recicleze pe Klemm, caci s-a cam imputit treaba. 

Generalul Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, i-a adresat o scrisoare deschisa secretarului de stat american Rex Wayne Tillerson, inalt functionar al Departamentului de Stat al SUA. Generalul român avertizeaza asupra imaginii tot mai negative pe care ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, o creaza in randul a tot mai multi dintre românii care pana mai ieri considerau Statele Unite un partener si nicidecum o noua “ciuma”.

Interventiile tot mai brutale si mai inoportune in politica interna a României ale ambasadorului Hans Klemm, dar mai ales cele privind justitia si institutiile de forta românesti, l-au facut pe generalul român cu patru stele sa ceara americanilor sa-l retraga pe ambasadorul american de pe acest post.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Un general român cu patru stele ii intreaba pe americani cand au de gand sa-l recicleze pe Klemm, caci s-a cam imputit treaba

“SCRISOARE ADRESATA DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA

Excelentei Sale,

Domnului Rex Wayne Tillerson

Secretar de Stat

Buna ziua!

Sunt un roman ca multi altii, care isi iubeste tara si care a jurat fata de poporul sau sa-i apere interesele. Numele meu este Dumitru Iliescu. Sunt general cu patru stele si am fost consilierul Presedintelui Romaniei pe probleme de securitate nationala.

Am participat si am sustinut activ integrarea Romaniei in NATO si in UNIUNEA EUROPEANA. De asemenea consider ca parteneriatul strategic cu SUA este vital pentru noi, acum probabil mai mult ca oricand. Noi dorim insa un parteneriat real, bazat pe respect reciproc si nu o vasalitate.

Nu dorim sa fim tratati ca o colonie americana pentru ca aceasta este impresia majoritatii covarsitoare a romanilor, impresie generata de atitudinea si comportamentul AMBASADORULUI SUA la BUCURESTI, HANS KLEEM. Domnul KLEMM, incalcand in mod repetat prevederile Art.41 din Convenția de la Viena, din 18 Aprilie 1961, cu privire la relațiile diplomatice, jignind continuu poporul roman, se amesteca in mod brutal in problemele noastre interne. De fiecare data cand, cei abilitati de Constitutia Romaniei, fac demersuri pentru a imbunatatii legislatia in domeniul juridic, pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, de abuzurile inimaginabile ale structurilor de forta, intervine si blocheaza acest proces.

V-ar conveni ca in tara voastra sa conduca CIA, FBI si alte structuri de forta si nu cei pe care i-a ales in mod democratic poporul american? Cu siguranta nu v-ar conveni. Atunci de ce doriti ca la noi in tara sa conduca structurile de forta si nu cei alesi de poporul roman? Atitudinea si comportamentul AMBASADORULUI KLEEM, au generat un val urias de antipatie la adresa acestuia. Exista pericolul ca acest val sa se extinda si asupra tarii voastre daca se continua in aceeasi maniera.

Foarte multi romani fac comparatia intre atitudinea fata de noi a SUA, in acest moment, cu atitudinea URSS din anii 1944-1958. Daca pana acum romanii intrebau “cand vin americanii”, asteptand cu nerabdare sosirea voastra, acum multi dintre ei se intreba cand pleaca americanii, vazand modul in care reprezentantii vostri ne trateaza. Romanii nu vor sa schimbe ” ciuma rosie” cu ” ciuma albastra”, pentru ca, orice culoare ar avea, ciuma tot ciuma ramane.

Noi vrem un parteneriat cu voi bazat pe respect si pe neamestecul in problemele interne. Niciodata ambasadorul nostru in SUA, nu a facut demersuri pentru a bloca procesul legislativ in tara voastra. Asa ceva este intolerabil. AMBASADORUL KLEMM sprijina structurile de forta, desi observa foarte bine ca acestea fac abuzuri foarte mari, lezeaza drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor.

Multi oameni care nu sunt vinovati au fost dusi cu catuse in fata camerelor de luat vederi ale televiziunilor si inainte de a fi judecati sunt supusi oprobriului public, furnizandu-se mass-mediei informatii din dosare, care de cele mai multe ori sunt fabricate in birourile structurilor de forta. Dupa periode lungi de detentie, persoanele respective sunt declarate de instantele de judecata nevinovate, iar procurorii care au construit dosarele si probele respective nu raspund pentru abuzurile lor.

Asa se intampla si la voi? Sigur ca nu. Atunci de ce vreti ca la noi sa de procedeze in acest mod? Cand ministrul roman al justitiei a dorit sa vina in parlament cu propuneri legislative prin care sa elimine aceste abuzuri, AMBASADORUL KLEEM a intervenit sa blocheze acest demers, motivand ca aceasta este pozitia Departamentului de Stat al SUA. Klemm sprijina structurile de forta, care au preluat ilegal puterea in Romania de la cei votati de popor, pentru ca prin intermediul lor isi promoveaza propriile interese in tara noastra. El afirma ca actiunile sale sunt motivate de ajutorul pe care il acorda structurilor care actioneaza impotriva coruptiei.

Ne vorbeste noua despre coruptie cand in SUA coruptia este mai mare ca in orice tara europeana. Lupul moralist Klemm nu ne spune cum coruptia, speculatiile toxice si abuzurile din sistemul financiar-bancar american au generat o criza cu consecinte deosebit de grave, in urma carora mii de familii si-au pierdut casele, economiile, actiunile.

El isi protejaza companiile pe care le ajuta sa castige licitatiile si care apoi ne devalizeaza bugetul cu sute de milioane de dolari. Ce a facut Microsoft in Romania nu a fost coruptie??? La fel si Bechtel, precum si alte companii americane. Ambasadorul Klem continua actiunile initiate de fostii ambasadori ai SUA la Bucuresti , Nicholas Taubman și Mark Gitenstein, care asa cum sustin unele persoane care au detinut inalte functii in stat, sunt implicati profund in “afacerea Microsoft”, in urma careia bugetul Romaniei a fost devalizat cu sute de milioane de dolari, afacere supusa si atentiei Departamrntului de Justitie al SUA.

Atitudinea si comportamentul lui KLEMM, au generat furia a milioane de romani. Reprezentanti ai Parlamentului Romaniei in frunte cu deputatul Liviu Plesoianu si foarte multi cetateni au cerut expulzarea ambasadorului Klemm. Autoritatile romane nu au facut-o pentru ca nu au dorit sa afecteze relatiile noastre cu SUA. De aceea m-am adresat Departamentului de Stat, pentru a cerceta, a analiza cele prezentate in aceasta scrisoare si a lua masurile necesare.

Noi dorim sa continuam si sa intarim parteneriatul cu SUA, vrem sa fim prieteni asa cum am demonstrat-o deja in teatrele de operatii militare din Afganistan si Irak, unde militarii nostri s-au jertfit si se jertfesc langa cei americani. Nu-l dorim insa pe KLEMM in tara noastra si va solicitam sa il retrageti de la post.

Cu stima!

General(r) Dumitru Iliescu

Bucuresti

2 Octombrie 2017″, se arata in scrisoarea deschisa adresata Secretarului de Stat Rex Tillerson

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”

mie oct. 25 , 2017
Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”. Marți, 24 octombrie, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a primit la Parlament vizita domnilor Enkelejd Collaku, președinte al […]
Deputat Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro