Zece banci detinute de maghiari au falimentat in ultimul an in Ungaria; Erau furate de proprii oameni

Faptul ca strainii controleaza sistemul bancar a fost caracterizat drept „nesanatos“ de guvernul maghiar, care s-a angajat intr-o ofensiva de a aduce cel putin 50% din activele bancare in maini unguresti. Din ianuarie 2014, nu mai putin de 10 banci au fost inchise in Ungaria dupa ce au fost acuzate de frauda, delapidare si management defectuos. Insa toate aceste banci aveau proprietari maghiari, scrie Ziarul Financiar.


Zece banci detinute de maghiari au falimentat in ultimul an in Ungaria; Erau furate de proprii oameni

Prima banca ce a fost închisă în ianuarie 2014 este Kormend es Videke Takarekszovetkezet.

Banca Naţională a Ungariei, care acţionează şi ca un supraveghetor al sistemului bancar şi al pieţelor financiare, i-a amendat pe fostul preşedinte al băncii şi pe fostul director financiar cu suma de 15 milioane de forinţi (aproximativ 50.000 de euro) pentru gestionare iresponsabilă a afacerilor companiei, scrie independent.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

In iunie 2014, cea mai mare banca de economii din tara, Orgovany es Videke Takarekszovetkezet, a intrat in faliment.

In august banca centrala a retras licenta cooperativei de economii Alba Takarekszovetkezet dupa ce in urma unei anchete s-au descoperit deficiente serioase in operatiunile de zi cu zi.

In noiembrie a fost retrasa licenta bancii Szechenyi Istvan Hitelszovetkezet. Institutia a inregistrat ani de-a randul pierderi.

Toate acestea sunt banci mici, de economii. Banca centrala a eliminat si jucatori mai mari, scrie sursa citata.

In decembrie, banca centrala a retras licenta de functionare a bancii Szechenyi Kereskedelmi Bank. Statul ungar detinea 49% din capitalul social al Szechenyi.

Ultimele patru banci „disparute“ au legatura cu scandalul firmei de brokeraj Buda-Cash Group, care este suspectata ca a facut afaceri ilegale timp de mai mult de zece ani. De la Buda-Cash au disparut 100 de miliarde de forinti (367 de milioane de dolari) din banii clientilor. Bancile implicate in scandalul Buda-Cash si carora banca centrala le-a retras licentele sunt ERB Eszak-magyarorszagi Regionalis Bank, DRB Del-Dunantuli Regionalis Bank, BRB Buda Regionalis Bank si DDB Del-Dunantuli Takarek Bank. Aceste banci aveau 120.000 de deponenti. Statul va acoperi intr-o oarecare masura depozitele acestora, dar nu in totalitate.

Nota noastra: Una dintre marotele pe care o scot la inaintare mereu cetatenii romani de etnie maghiara din Romania atunci cand fac propaganda pentru autonomie este si cea legata de faptul ca romanii, “miticii”, asa cum le place ungurilor sa-i numeasca, ar fura din taxele pe care ei le platesc si din acesta cauza regiunile in care ei traiesc nu s-ar dezvolta din punct de vedere economic si al infrastructurii asa cum se gandesc ei ca ar trebui s-o faca.

Ei nu dau niciodata vina pe autoizolarea economica, culturala, lingvistica care le taie foarte multe din perspectivele pe care le-ar putea avea in mod normal acele regiuni daca nu s-ar izola de restul Romaniei, transformandu-se intr-o adevarata enclava pe criterii etnice.

Iata ca a mai disparut inca un mit si anume cel al unei presupuse “corectitudini” a ungurilor. Proprii angajati ai unor banci au furat pana au provocat chiar si falimentarea acestora. 

PS: Pentru asta oare or vrea cei de la UDMR autonomie? Sa poata fura in liniste si sa transforme acele regiuni intr-un nou “Vest Salbatic” sau in niste domenii feudale unde ei in calitate de grofi vor taia si spanzura dupa bunul lor plac fara ca cineva sa poata interveni?

Banca Nationala a Ungariei, Piata Libertatii, Budapesta
Banca Nationala a Ungariei, Piata Libertatii, Budapesta

Sursa:

[1] independent.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Zece banci detinute de maghiari au falimentat in ultimul an in Ungaria; Erau furate de proprii oameni

  1. In mod cert romanii sunt vinovati de haosul si jaful din Harghita si Covasna. Si discriminarea si epurarea etnica tot romanii o fac. Attila Verestoy ala care face prapad prin padurile de acolo este roman nu ungur. Doar i se spune “Drujba lui Dumnezeu”. Vedeti ce nume romanesc? Clar e roman!

Lasă un răspuns

Next Post

Primatul Ortodoxiei Romanesti

lun mart. 9 , 2015
Dupa parerea mea –  umila, firește, Ortodoxia este azi amenințata și de pretențiile nejustificate ale Bisericii Ruse de a se invita singura in fruntea Bisericilor Ortodoxe Auto-cefale! Patriarhul Rusiei da semne ca s-ar vrea cel puțin egalul Papei, ca reprezentant al Ortodoxiei, un fel de primus inter pares printre patriarhii […]
BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SUB ASEDIU, Mitropolia Iasi

Poate vă place și:

libris.ro