libris.ro

La Balti, in Republica Moldova, ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea

La Balti, in Republica Moldova, ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea

Orasul Balti din Republica Moldova era candva un recunoscut targ de cai; de altfel chiar si prima sa stema era un cap de cal. Pana in 1812, Balti era un centru comercial al principatului Moldovei si inca nu era populat nicicum de catre rusi. Incepand cu 1812, de cand Basarabia este anexata si devine gubernie a Imperiului Rus, odata cu functionarii folositi in administratie, soldati, negustori si mestesugari, rusii incep sa populeze orasul astfel populatia bastinasa romaneasca devine cu forta minoritara.

Politicile discriminatorii ale Imperiului Tarist Rus prevedeau stagiu obligatoriu in armata rusa pentru tinerii romani, taxe si impozite impovaratoare, dar in acelasi timp colonistii rusi, ucraineni, evrei, armeni, bulgari, gagauzi,germani, etc erau scutiti de serviciul militar obligatoriu si ademeniti de catre tarii Rusiei cu promosiunea ca vor fi improprietariti cu mari suprafete de pamant si vor fi de asemenea scutiti de taxe si impozite pentru o perioada indelungata care se putea intinde chiar si la 25 de ani.

La Balti, in Republica Moldova, ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea

Aceasta politica a fost aplicata de catre Imperiul Rus in toata Basarabia, dar mai abitir in sudul provinciei si in zonele de administratie considerate strategice. Orasul Balti n-a scapat nici el de aceasta politica de epurare etnica, astfel ca romanii din majoritari au devenit in doar cateva generatii minoritari in propriul lor oras.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am facut aceasta scurta introducere pentru a cunoaste cat de cat istoria romanilor din aceasta zona si cu ce s-au confruntat ei in cele 200 de ani de stapanire „moscaleasca”.

Pentru 26 martie 2015, autoritatile din Balti, din Republica Moldova, au reusit sa demonstreze inca o data ca ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea. Iata ce au putut sa scrie pe un poster dedicat zilei „eliberarii”, o sarbatoare in care victimele sunt obligate sa-si sarbatoreasca agresorii, intr-un spectacol grotesc si ipocrit, de parca ar suferi de sindromul Stockholm:

„Ziua eliberării orașului Bălți
de sub OCUPAȚII germano-fasciști”.

Cititi si: Soldaţii sovietici “eliberatori” şi violurile in masă. Gândacii de Colorado violatori!

Pana la urma aveau ceva impotriva ideologiei nemtilor sau a ocupatiilor/meseriilor lor? Acesti indivizi nu reusesc decat sa dovedeasca ca sunt demni de a fi numiti „mancurti”, fara o identitate clara, fara sa stie bine nici una dintre limbile pe care se presupune ca le stiu. Ce fel de indivizi sunt pana la urma acestia care nu au habar nici de istorie, nici de simtul ridicolului?

La Balti, in Republica Moldova, ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea, sursa imagine: BLogul de la Bălți
La Balti, in Republica Moldova, ipocrizia face casa buna cu imbecilitatea, sursa imagine: BLogul de la Bălți

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info