Manifest impotriva clasei politice…Sa nu ne uitam batranii

Generatiile de pensionari de astazi din Romania sunt cele care au prins industrializarea tarii din plin si deci cele care au contribuit cel mai mult atat la bugetul de stat cat si la fondul de pensii. Sunt cei care si-au petrecut tineretea in fabricile, combinatele si santierele comuniste, sunt cei care nu au stiut pe vremea aceea ce este programul de lucru saptamanal cu weekend.

Manifest impotriva clasei politice…Sa nu ne uitam batranii

[tp_product id=”193395469″ feed=”158″]

Acum, multi dintre ei sunt batjocoriti, in primul rand cu o pensie mizerabila care nu rasplateste aproape cu nimic truda si efortul lor de o viata. De dezastrul starii bugetului de pensii, ca de altfel de mai toata situatia economica a tarii se fac vinovati toti cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani, dar in mod special cei care au inceput si au dat semnalul devalizarii si jefuirii sistematice a acestei tari.

Ceausescu, cel pe care tradatorii de tara si de neam ca Iliescu si Petre Roman l-au acuzat de genocid, le-a lasat acestor incompetenti odiosi, un fond de pensii excedentar, pe care acestia l-au topit rapid imediat dupa asa zisa revolutie, avand ca pretext acoperirea unor gauri bugetare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Manifest impotriva clasei politice…Sa nu ne uitam batranii

Va renegati parintii, bunicii, toti batranii
Nu va vedeti de burta, va roade lacomia
Va credeti mari calai, dar altii sunt stapanii
Sunt chiar bunicii vostri , ce le-ati ucis mandria

V-ati vinde chiar si mama pentru un pumn de nasturi
V-ati vinde toti batranii s-aveti in plus un leu
Dar, amaratii vietii isi cumpara doar resturi
Atata pot s-achite din vechiul portmoneu

Cum va suporta tara, cum va suporta sfintii?
Cand pensia mizera e cat platiti voi cina
V-as bate cu poporul, v-as sfasia cu dintii
Sa va ajunga ura, sa va trazneasca vina

A.S.
15 iulie 2014

Daca este sa ne raportam la guvernarea cea mai proasta a tarii, aceasta a fost cea din timpul lui Petre Roman, un criminal si un asasin economic care a dat semnalul distrugerii industriei si economiei romanesti si punerea acesteia pe butuci.

Acesti doi tradatori de tara si neam, acesti doi odiosi ai istoriei Romaniei, Ion Iliescu si cu Petre Roman, in paralel cu inchiderea si distrugerea fabricilor, combinatelor si intreprinderilor de stat au marit artificial numarul de pensionari pentru a nu se trezi cu proaspetii someri nemultumiti in strada si pentru a nu se confrunta cu masive miscari sociale de nemultumire.

Planurile acestor doi criminali odiosi, acestor asasini economici, au fost facute chiar inainte de lovitura de stat din ’89 si nu au fost niste consecinte ale situatiei economice din Romania, dovada este decretul numarul 60 dat in martie 1990 prin care s-au trimis la pensie peste 500.000 de salariati dintr-un foc.Prin acel decret nr. 60 din martie 1990 se permitea pensionarea cu patru ani mai devreme pe caz de boala si cu doi ani mai devreme in cazul unei pensionari anticipate normale.

Astfel incepeau filierele de medici care pensionau pe banda rulanta oameni pe caz de boala inchipuita. Acest fenomen continua din pacate si astazi si tot din pacate prea putini astfel de medici sunt prinsi si pedepsiti. Nici pana astazi nu s-a dorit reglementarea si stoparea definitiva acestui fenomen.

Al doilea fenomen de frauda masiva a sistemului de pensie este cel al furtului de grupa de munca. Cei care munceau in perioada comunista in conditii foarte grele de munca si in meseriile lor se confruntau la orice pas cu riscuri si pericole diverse primeau o reducere a varstei de pensionare proportionala cu riscurile la care se expuneau.

Paradoxal, foarte multi dintre acesti oameni care ar fi avut dreptul sa se pensioneze mult mai devreme datorita riscurilor la care se expuneau cat erau in campul muncii aveau o speranta de viata foarte scurta. Multi dintre ei mureau ori in accidente de munca, ori din cauza conditiilor grele de munca, toxicitate, boli acumulate din cauza mediilor nocive in care munceau,etc

Deci multi dintre acesti oameni acceptau de la bun inceput, inca din tinerete, aceste conditii grele de munca si aceste riscuri care de multe ori se dovedeau fatale, in speranta ca vor iesi cu cativa ani mai devreme la pensie decat cei care aveau niste conditii de munca fara aceste riscuri. Cum conditiile de munca care permiteau aceasta reducere a varstei de pensionare erau draconice si ingrozitoare multi dintre ei nici nu mai apucau macar varsta pensionarii sau chiar daca ajungeau sa se pensioneze, aveau o speranta mica de viata nefiind „mancatori de pensie lunga”.

Partea urata legata  si aceste grupe de munca este ca de foarte  multe ori personajele cele mai detestabile, activistii comunisti si turnatorii comunisti plantati de securitate in mai toate fabricile, intreprinderile si mai toate institutiile au creat adevarate filiere prin care aceste grupe de munca se acordau cu nemiluita pe bani sau pe ralatii de prietenie unor oameni care nici n-au vazut macar in viata lor ce inseamna acele conditii grele de munca pentru care se acorda reducerea varstei de pensionare si grupele de munca.

Sistemul acesta de fraudare a grupelor de munca a fost atat de bine pus la punct incat s-au format adevarate retele si filiere de tip mafiot. Multe dintre aceste adeverinte de grupa de munca erau oferite cu sprijin politic iar cei implicati actionau fara teama pentru ca stiau ca au o „acoperire”. Pentru a face ca lucrurile sa devina si mai greu de verificat, daca nu chiar imposibil, s-au inscenat in multe dintre fabricile si combinatele comuniste diverse incidente prin care sa poata afirma ca le-au fost distruse arhivele ( incendii „accidentale”, indundatii, invazii de rozatoare, etc).

In concluzie, in afara situatiei economice dezastruoase din Romania, colapsul din domeniul pensiilor este si din cauza fraudelor masive la nivel national, atat al pensiiilor frauduloase acordate pe caz de boala, a celor fradudate prin adevrinte de grupa de munca cat si cel al pensiilor deosebit de nesimtite acordate de o legislatie care dispretuieste munca si principiul contributivitatii.

Pensionarii din Romania au suferit si sufera inca un genocid nesimtit practicat de cei care pana mai ieri erau comunistii care ii fortau sa munceasca inclusiv sambata si duminica, inclusiv cu fortare de tura, de cei care erau comunistii care faceau colectivizarea fortata cu arma in mana si le confiscau taranilor si ultima bruma de avere ( tatal lui Petre Roman, Walter Neulander este unul dintre bolsevicii violenti care a participat la colectivizare, un terorist care de altfel participase printre altele si la razboiul civil din Spania).

Genocidul pensionarilor in Romania
Genocidul pensionarilor in Romania

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mircea Druc: Nu avem dreptul sa mai ratam o sansa la Unire

vin apr. 3 , 2015
Pentru mine momentul acesta este foarte important si semnificativ. Exact cu 20 de ani in urma la Iasi avea loc primul congres mondial al refugiatilor din Imperiul Sovietic. Era o audienta enorma”, a spus Druc la primul Congres al Diasporei Unioniste potrivit infoprut.ro Fostul premier a vorbit despre atmosfera de la […]
Mircea Druc: Nu avem dreptul sa mai ratam o sansa la Unire

Poate vă place și:

libris.ro