RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Bogdan Diaconu: “Diplomatia romana, ingenuncheata si de Ucraina, si de Ungaria”

Print Friendly, PDF & Email

La fel ca si multi dintre romani, deputatul Bogdan Dicaconu este dezamagit de incompetenta si lasitatea diplomatiei romanesti in ceea ce priveste relatiile cu tarile vecine Romaniei, indeosebi cu Ucraina si Ungaria. Diplomatia romaneasca nu este in stare sa asigure in cele doua tari vecine aceleasi drepturi minoritatii romanilor precum cele pe care le au de pilda in Romania minoritatea maghiara si cea ucraineana. Ucraina surprinde in continuare negativ prin masurile nedemocratice pe care le impune, printre care se numara si interzicerea unor cetateni ai Romaniei pe teritoriul sau: jurnalisti, scriitori sau artisti romani, unii dintre ei fiind chiar nascuti pe actualul teritoriu al Ucrainei.

Bogdan Diaconu: “Diplomatia romana, ingenuncheata si de Ucraina, si de Ungaria”

“Diplomația română se laudă cu stadiul relațiilor dintre București și Kiev, dar Ucraina interzice accesul românilor pe teritoriul său. Mircea Druc, cetățean român, fost premier al Republicii Moldova și unionist convins, a fost dat jos din autobuzul cu care mergea acasă la Cernăuți pentru a i se pune în vedere că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei.

La fel au pățit și un număr de 8 jurnaliști români când au încercat în anii anteriori să meargă în comunitățile de români din Ucraina, iar interdicția lor a rămas în picioare. Între timp însă, România se declară mare prietenă a Ucrainei. La o interpelare depusă de mine în luna februarie (http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii…),  MAE a răspuns ca și acum că ”problema se află în atenția instituției și a fost discutată la toate nivelurile”.

Când va înțelege România că poziția în genunchi în fața tuturor celorlalte state nu va rezolva niciodată nimic?
Diplomația românească mai acumulează astfel un eșec, după ce președintele Iohannis s-a dus cuminte la Kiev să arate ce bine se înțeleg cele două state, ignorându-i pe românii din Ucraina ca să nu deranjeze noua putere.

Un eșec similar cu cel al ministrului Aurescu, prezent la Budapesta într-o vizită oficială în statul care îl ascunde pe infractorul Marko Attila și care s-a dus în capital Ungariei să roage frumos oficialitățile ungare să ni-l predea pe fugar. România a rămas cu rugămințile umilitoare, Ungaria îl ascunde în continuare pe fostul deputat.
Până când statul român nu își va impune respectul, nici nu-l va avea.

România sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia și în schimb este tratată ca o țară inamică. La fel, România se duce în genunchi la Budapesta după cooperare, iar Ungaria ascunde infractorii urmăriți de justiție la noi în țară. În schimb, diplomația românească se acoperă cu vorbe și cu hârtii. Autoritățile române discută, fac plângeri, adresează rugăminți, parcă nu ar reprezenta un stat, ci o asociație de proprietari.”

Bogdan Diaconu

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

 

[tp_product id=”201687117″ feed=”396″]

Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL