libris.ro

Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!

Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!

Cineva mi-a readus aminte ca serparul sau chimirul, cum i se spune, pe care l-am purtat in actiunile noastre din Harghita si Covasna il am de 20 de ani, de pe vremea cand eram student la UMF Targu Mures. La cativa ani dupa ce mi-a fost inmanat de prietenul meu de lupta românească, Florin Palas, am infiintat impreuna cu Horatiu Serb, Frent Bogdan, Cristian Farcas si Alexandru Vatamanu, Grupul Studentesc Nationalist (promovam un nationalism strabatut de credinta crestina, care valideaza orice organism sanatos).

Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!

 

Pe atunci nu existau nici retele de socializare, nu aveam nici acces la internet si nici calculatoare, nu aveam bani (nici acum nu cred ca stam prea bine la capitolul asta), adeseori mancand paine cu mustar sau un fel de zacusca fara ulei (era „scump” uleiul), bucatar sef fiind Bogdan. Intr-o noapte de furtuna cantata de Furdui Iancu, Veta Biris si de prietenii de la Focul Viu, pe care-i descoperise Horatiu, am pus la cale infiintarea Grupului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In momentul in care au rasunat in campusul universitar din Mures „Noi suntem români, Aici in veci stăpâni” sau „Coboara dacii liberi din padure”, in secunda in care din ochii „bobocului” venit din Teleorman, care credea ca daca a ajuns in Mures a ajuns in „ungurime”, am avazut o sclipire de liniste, ne-am dat seama ca suntem pe drumul cel bun.

Discotecile erau cu englezisme sau manele, Cantina Studentesca, terenul dintre camine si Casa de Cultura a Studentilor erau cu muzica românească, fiecare avea de ales…Asociatia Studentilor Maghiari, pepiniera pentru UDMR, era cu ale ei…si cu relatii extrem de bune cu Rectoratul „românesc”. Am incercat pe atunci, si sper ca am si reusit, sa trezim in inima studentilor macar o frantura din sufletul neamului românesc.

Lumanarile aprinse la parastasele eroilor si martirilor români, pentru care ne luau la intrebari diferite autoritati, precum si drapelul national, purtat de noi printre cei zece mii de etnici maghiari desfasurati de UDMR cu prilejul vizitei presedintelui Ungariei in Tg Mures, sunt convins ca ne vor calauzi pe tot parcusul vietii.

Suntem in continuare tineri, precum brazii ce nu se frang, noi fostii studenti români din Mures…iar din cand in cand, fluturam drapelul pe deasupra unei porti vechi dintru-n sat. Pentru România.

Mihai Tirnoveanu

Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!, foto: Mihai Tirnoveanu
Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!, foto: Mihai Tirnoveanu

 

[tp_product id=”194129708″ feed=”396″]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info