Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români.

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români.Cu ajutorul lui Dumnezeu astazi am acoperit patru sate, ne-am impartit in doua echipe, am mers la scolile din Zabala, Papauti si Zagon. Ne-am reunit mai apoi pentru a merge in Dobarlau Vale, satul destoinicului parinte Lucian Pozna care a tinut festivitatea sfârsitului de an scolar in caminul in curs de amenajare, acolo unde da o masa calda in fiecare zi copiilor din sat.

In toate aceste sate, ca de altfel in toata zona, Biserica Ortodoxa are un rol primordial in pastrarea identitatii nationale românesti. In acest context este de salutat decizia domnilor directori de scoala de a invita la fiecare inceput si sfarsit de an scolar reprezentantii Bisericii care incep ceremoniile cu o rugaciune si un cuvant intelept. Dragi prieteni, Romania nu este pierduta cum ni se spune adeseori.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

 

Am atins cea mai adânca rana a Tarii, Harghita si Covasna, acolo insa bate clopotul vindecator. Acolo ard inca ochii copiilor cand vad tricolorul, acolo rugaciunea bunicilor are putere. Acolo insa este nevoie de noi toti la un loc pentru a mentine aceasta flacara. Am avut onoarea, cu ocazia festivitatii de la scoala din Zabala, de a vorbi cu Parintele Protopop Ioan Bercu, care ocroteste Covasna. V-a transmis voua, celor implicati in Actiunea Români pentru Români, salutul, recunostinta si binecuvantarea sa.

Domnii profesori de la respectivele unitati de invatamant, precum si elevii mai ales, au ramas profund impresionati atunci cand au aflat ca aceste premii speciale au fost daruite din partea voastra, a romanilor din Tara si din Diaspora. Efectiv nu le-a venit sa creada. Le-am spus raspicat ca meritul nu este al nostru ci al vostru, al acelora care sprijiniti Actiunea in diverse moduri, al acelora care au impaturit cartea lui Eminescu in Tricolorul National. Doamne ajuta, români, mergem inainte cu Dumnezeu!

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români., foto: Mihai Tirnoveanu
Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români., foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Europa se schimba! Decrestinarea Frantei continua

sâm iun. 20 , 2015
Odata cu prabusirea fostului regim din Romania din 1989, se deschideau si granitele tarii noastre, insa asta avea sa insemne pentru romani si oportunitati dar si pericole in egala masura. Ca si multi alti romani dornici sa poata calatori liberi, sa vada lumea, sa vada diverse culturi sau locuri mai […]
Baptistère Saint-Jean, Poitiers, Franta

Poate vă place și:

libris.ro