RSS

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

De când au rebrănduit Sibiul în …

De când au rebrănduit…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români.

Print Friendly, PDF & Email

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români.Cu ajutorul lui Dumnezeu astazi am acoperit patru sate, ne-am impartit in doua echipe, am mers la scolile din Zabala, Papauti si Zagon. Ne-am reunit mai apoi pentru a merge in Dobarlau Vale, satul destoinicului parinte Lucian Pozna care a tinut festivitatea sfârsitului de an scolar in caminul in curs de amenajare, acolo unde da o masa calda in fiecare zi copiilor din sat.

In toate aceste sate, ca de altfel in toata zona, Biserica Ortodoxa are un rol primordial in pastrarea identitatii nationale românesti. In acest context este de salutat decizia domnilor directori de scoala de a invita la fiecare inceput si sfarsit de an scolar reprezentantii Bisericii care incep ceremoniile cu o rugaciune si un cuvant intelept. Dragi prieteni, Romania nu este pierduta cum ni se spune adeseori.

 

Am atins cea mai adânca rana a Tarii, Harghita si Covasna, acolo insa bate clopotul vindecator. Acolo ard inca ochii copiilor cand vad tricolorul, acolo rugaciunea bunicilor are putere. Acolo insa este nevoie de noi toti la un loc pentru a mentine aceasta flacara. Am avut onoarea, cu ocazia festivitatii de la scoala din Zabala, de a vorbi cu Parintele Protopop Ioan Bercu, care ocroteste Covasna. V-a transmis voua, celor implicati in Actiunea Români pentru Români, salutul, recunostinta si binecuvantarea sa.

Domnii profesori de la respectivele unitati de invatamant, precum si elevii mai ales, au ramas profund impresionati atunci cand au aflat ca aceste premii speciale au fost daruite din partea voastra, a romanilor din Tara si din Diaspora. Efectiv nu le-a venit sa creada. Le-am spus raspicat ca meritul nu este al nostru ci al vostru, al acelora care sprijiniti Actiunea in diverse moduri, al acelora care au impaturit cartea lui Eminescu in Tricolorul National. Doamne ajuta, români, mergem inainte cu Dumnezeu!

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români., foto: Mihai Tirnoveanu

Actiunea Români pentru Români in Covasna. Tricolorul, Mihai Eminescu si Rugaciunea ortodoxa. Acesta a fost mesajul nostru transmis elevilor români., foto: Mihai Tirnoveanu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline