libris.ro

Voronin se plange Parlamentului European: „România promovează o politică de distrugere a țării noastre”

Voronin se plange Parlamentului European: „România promovează o politică de distrugere a țării noastre”

Vladimir Voronin, liderului formatiunii politice a comunistilor din Republica Moldova, i-a trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, prin care acuza Romania ca promovează o politică de distrugere a „statalitatii” Republicii Moldova. In scrisoarea deschisa, Voronin acuza Romania ca „promovează o politică de distrugere și de preluare…” (n.r. a Republicii Moldova). Marea Adunare Nationala din PMAN, organizata pe data de 5 iulie, in cadrul careia peste 30.000 de romani au cerut Unirea Romaniei cu Basarabia, l-a revoltat peste masura pe Voronin.

„Poate trebuia sa ignoram si de data aceasta astfel de exercitii, insa printre protestatari au fost si 2000 de cetateni ai Romaniei, adusi in mod organizat la Chisinau. Iar printre acestea au fost si senatori romani, persoane cu functii de raspundere si fete bisericesti”, a mai adaugat Voronin in scrisoarea trimisa PE, potrivit moldova.org

 

Constatam ca in linii mari, nu prea exista deosebiri marcante intre politicienii din Romania si Republica Moldova. Si unii si altii prefera sa schiaune la luna, sa linga clantele pe la diferite cancelarii, fie unele occidentale sau orientale. Si unii si altii prefera sa se planga pe la diferite „Porti”, incapabili sa se impuna printr-o politica adecvata si coerenta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Se observa totusi o ciudata repozitionare a lui Voronin si a comunistilor pe care ii conduce fata de Uniunea Europeana. Daca pana acum Voronin si comunistii sai obisnuiau sa-si primeasca fara nici o urma de indoiala de la Moscova indicatiile si directia pe care trebuie s-o apuce Republica Moldova, acum par a fi dispusi sa-si schimbe stapanul, numai sa le fie lasata pe maini „jucaria” preferata, un stat care pentru multi dintre analistii politici si economici moldoveni pare a fi un stat esuat.

Oricat ar parea de surprinzator, la acest moment exista chiar si alogeni din Republica Moldova care isi doresc Unirea cu Romania, pentru simplul motiv ca li s-ar deschide astfel unele perspective pentru o viata mai buna. Chiar daca stii bine ca dorinta lor nu porneste din dragoste pentru neamul romanesc sau pentru vreo una din cele doua tari, e ciudat totusi sa vezi un rus sau un gagauz ca vrea unificarea Romaniei cu Republica Moldova.

Antiunionistilor si antiromanilor din Republica Moldova le cam fuge pamantul de sub picioare si ne arata ca sunt pregatiti sa faca orice pentru a nu-si pierde pozitiile si functiile. In fond, asta este cea mai mare ingrijorare a unei clase politice din Republica Moldova, profund corupte, poate chiar mai corupta si mai tradatoare ca cea din Romania.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info