libris.ro

Cat de santajabil este Crin Antonescu?

Cat de santajabil este Crin Antonescu?

Cat de santajabil este Crin Antonescu? Este o intrebare mai mult decat pertinenta, mai ales daca stam putin sa ne gandim la cat de usor a disparut fostul presedinte al PNL din peisajul politic romanesc, facandu-i loc in acelasi timp, deloc intamplator, lui Klaus Iohannis. Inca de pe atunci au existat suspiciuni intemeiate ca la mijloc sunt lucruri necurate despre aceasta „afacere” soldata cu scoaterea lui Crin Antonescu din prim planul scenei politice romanesti.

Au existat in timp unele insinuari in presa locala si cea alternativa, preluata si de cateva bloguri de pe internet, precum ca Laurentiu George Crin Antonov ar fi fost inainte adevaratul nume al lui Laurentiu George Crin Antonescu, pe vremea cand acesta era un colaborator al securitatii, avand numele de cod „Porumbacu”.

Cat de santajabil este Crin Antonescu?

Mai mult, unele voci au sugerat chiar ca acesta nu ar fi fost altceva decat un spion al lui Ion Iliescu, infiltrat in PNL cu un scop mai mult decat evident, santajat fiind cu informatiile pe care fosta nomenclatura comunista le cunostea despre relatiile sale „neortodoxe” cu agenti sovietici din perioada studentiei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Desigur, acestea pot fi si nascociri lansate de adversarii sai politici pe diferite canale de informatii pentru a lovi in imaginea sa si a-l discredita in ochii alegatorilor, dar raman inca suspiciunile legate de capitularea sa aproape fara lupta din interiorul conducerii PNL-ului, la care se adauga mai nou si controversata lege facuta parca pe genunchi, de catre institutul „Elie Wiesel”, continand unele pasaje cu un limbaj atat de asemanator cu directivele NKVD-iste de la jumatatea secolului trecut, incat oricui ii vine foarte greu sa creada ca acestea ar fi fost concepute de catre un roman.

Cat de santajabil poate fi deci Crin Antonescu incat sa accepte o asemenea lege care nici macar nu este scrisa intr-un limbaj cat de cat acceptabil, un limbaj parca reinviat de NKVD-istii care ne haituiau bunicii sau parintii anticomunisti prin muntii sau prin padurile Romaniei? Ce poate fi mai periculos pentru imaginea lui Crin Antonescu decat asocierea imaginii sale cu o lege antiromaneasca si antidemocratica, nascuta si clocita cel mai probabil in afara Romaniei?

Nu trebuie sa fii nici legionar, nici fan al lui Ceausescu, nici fascist ca sa iti dai seama ca asa cum este formulata acum aceasta lege, atat de ambiguu si cu un limbaj atat de neromanesc, ea va constitui mai mult decat sigur un pretext pentru abuzuri pentru imbecilii si pentru rau intentionatii din institutiile de forta ale unui stat din ce in ce mai ostil cu cetateanul roman.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info