RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

In sfarsit! A fost schimbata legea cetateniei!

Print Friendly, PDF & Email

Etnicii romani fara cetatenie romana, dar si cetateni straini care au contribuit semnificativ la promovarea imaginii Romaniei sau la promovarea valorilor culturale sau spirituale romanesti, vor putea dobandi cetatenia romana de acum in conditii mult mai usoare decat cele existente in prezent. Este un prim pas pentru facilitarea dobandirii cetateniei romane, in special pentru etnicii romani din tarile vecine Romaniei, din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, etc Este reglementat de asemenea, printr-un regim derogatoriu, facilitarea obtinerii cetateniei romane pentru sportivii de performanta, care doresc sa reprezinte interesele Romaniei in diverse competitii sportive la loturile nationale.

In sfarsit! A fost schimbata legea cetateniei!

Aceste modificari, intre altele, fac obiectul unei Ordonanțe de Urgenta pentru modificarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991 (rep. M. Of. nr. 576 din 13 august 2010; cu modif. ult.), republicatai. Astfel, in cazul persoanelor care ar putea contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performanțe deosebite in domeniul sportului, cetatenia romana se acorda prin Hotarare de Guvern initiata de Ministerul Tineretului si Sportului, pe baza avizului Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, care verifica indeplinirea de catre solicitanti a urmatoarelor conditii stipulate in legislatia in vigoare:

  • Dovedesc, prin comportament, acțiuni și atitudine, loialitate față de statul român, nu întreprind sau sprijină acțiuni împotriva ordinii de drept sau a securității naționale și declară că nici în trecut nu au întreprins asemenea acțiuni;
  • Au împlinit vârsta de 18 ani;
  • Sunt cunoscute cu o bună comportare și nu au fost condamnate în țară sau în străinătate pentru o infracțiune care să le facă nedemne de a fi cetățeni români.

Persoanele care au vocatia de a dobandi cetatenia romana in baza acestei proceduri speciale sun cele care ar putea contribui la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului si care vor reprezenta Romania in loturile nationale, conform reglementarilor statutare ale federatiei sportive internationale la care Romania este afiliata.

Glasul.info

 

[tp_product id=”194111613″ feed=”396″]

 

 

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline