In sfarsit! A fost schimbata legea cetateniei!

Etnicii romani fara cetatenie romana, dar si cetateni straini care au contribuit semnificativ la promovarea imaginii Romaniei sau la promovarea valorilor culturale sau spirituale romanesti, vor putea dobandi cetatenia romana de acum in conditii mult mai usoare decat cele existente in prezent. Este un prim pas pentru facilitarea dobandirii cetateniei romane, in special pentru etnicii romani din tarile vecine Romaniei, din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, etc Este reglementat de asemenea, printr-un regim derogatoriu, facilitarea obtinerii cetateniei romane pentru sportivii de performanta, care doresc sa reprezinte interesele Romaniei in diverse competitii sportive la loturile nationale.

In sfarsit! A fost schimbata legea cetateniei!

Aceste modificari, intre altele, fac obiectul unei Ordonanțe de Urgenta pentru modificarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991 (rep. M. Of. nr. 576 din 13 august 2010; cu modif. ult.), republicatai. Astfel, in cazul persoanelor care ar putea contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performanțe deosebite in domeniul sportului, cetatenia romana se acorda prin Hotarare de Guvern initiata de Ministerul Tineretului si Sportului, pe baza avizului Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, care verifica indeplinirea de catre solicitanti a urmatoarelor conditii stipulate in legislatia in vigoare:

  • Dovedesc, prin comportament, acțiuni și atitudine, loialitate față de statul român, nu întreprind sau sprijină acțiuni împotriva ordinii de drept sau a securității naționale și declară că nici în trecut nu au întreprins asemenea acțiuni;
  • Au împlinit vârsta de 18 ani;
  • Sunt cunoscute cu o bună comportare și nu au fost condamnate în țară sau în străinătate pentru o infracțiune care să le facă nedemne de a fi cetățeni români.

Persoanele care au vocatia de a dobandi cetatenia romana in baza acestei proceduri speciale sun cele care ar putea contribui la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului si care vor reprezenta Romania in loturile nationale, conform reglementarilor statutare ale federatiei sportive internationale la care Romania este afiliata.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Glasul.info

 

[tp_product id=”194111613″ feed=”396″]

 

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile de aderare la spatiul Schengen

joi sept. 10 , 2015
Natasha Bertaud, purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene, a declarat joi intr-o conferinta de presa la Bruxelles ca atat Romania cat si Bulgaria indeplinesc conditiile de aderare la spatiul Schengen. Comisia Europeana si-a exprimat astfel pentru inca o data pozitia fata de acceptarea celor doua tari in spatiul  Schengen, de libera […]
De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen, sursa foto: Rstiri.ro

Poate vă place și:

libris.ro