Bogdan Diaconu: “Va solicit sa demarati referendumuri de consultare a populatiei”

Scrisoare deschisă către liderii europeni

Europa se confruntă cu o criză nemaivăzută de la fondarea Uniunii, iar situațiile excepționale au nevoie de măsuri excepționale. Vă solicit pe această cale să demarați referendumuri de consultare a populației la nivelul fiecărui stat membru al UE pentru a stabili în mod corect, în acord cu voința cetățenilor, dacă este sau nu cazul ca Europa să primească imigranți non-UE.

Despre pericolele acestei invazii de imigranți, refugiați sau azilanți, părerile sunt împărțite în privința încadrării lor, cred că suntem cu toții conștienți sau ar trebui  să fim. De felul în care vom rezolva sau vom eșua în rezolvarea acestei imigrații masive depinde însă viitorul Europei și este total nedemocratic ca acest viitor să fie desenat fără consultarea cetățenilor europeni

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ceea ce face un stat membru UE în această privință le afectează și pe celelalte, dar, mai ales, îi afectează pe cetățenii acelei țări și nu doar pe termen scurt, ci pentru multe decenii de acum încolo, și tocmai de aceea fiecare stat membru al UE trebuie să își întrebe cetățenii dacă doresc sau nu să primească imigranți cu tot ceea ce presupune acest lucru.

Europa are destule probleme și fără a se îngreuna cu ale altora. Dar, mai ales, Europa are probleme de identitate și de direcție, iar aportul pe care îl aduc imigranții, în marea lor majoritate musulmani, nu va fi în direcția clarificării și stabilirii unui drum de parcurs pro-european și pro-integrare, ci dimpotrivă. În chestiunea imigranților ar trebui să aveți în vedere aceleași reticențe exprimate de multe dintre țările UE când s-a pus pe tapet problema aderării Turciei la UE. Multe din chestiunile ridicate atunci împotriva acestei aderări sunt valabile și în cazul primirii imigranților musulmani.

Mai presus de toate, atunci când luați o decizie în acest sens, încercați să nu vă uitați istoria. Europa s-a confruntat cu pericolul islamizării vreme de secole, nu treceți cu ușurință peste acest lucru, pentru că cine nu învață din istorie este condamnat să o repete.

Chestiunea imigranților nu se reduce, desigur, la pericolul islamizării și al non-integrării acestora în societățile europene din cauza religiei respective, dar această neaderență a lor la valorile europene este cel mai bine exprimată de orizontul și de manifestările lor religioase care îi circumscriu și îi condiționează. Vă rog, nu fiți naivi să vă imaginați că veți putea depăși cu bunele dvs. intenții o viziune asupra lumii aflată încă, în multe privințe, sub norii Evului Mediu, lucru explicabil de altfel prin faptul că musulmanii au doar 1400 de ani de istorie religioasă.

Efectele acestei imigrații se văd deja: statele europene se ceartă între ele, disensiunile nu au avut niciodată cote atât de ridicate. Nici măcar nu au intrat în Europa și deja imigranții au pus Europa pe jar. Imaginați-vă ce se va întâmpla după, de dinăuntrul Uniunii Europene, atunci când vor considera că au dreptul de a-și impune legile religioase și modul lor propriu de viață.

Cei care își imaginează aportul lor pozitiv sub formă de muncă ieftină fac o mare greșeală, pentru că problemele pe care le vor cauza vor depăși cu mult avantajele. Cât a costat deja Europa toată această busculadă a venirii lor? Iar acesta este doar începutul. Finalul nu îl cunoaște nimeni pentru că este dureros și de imaginat. Și, în timp ce cetățenii Europei se plâng că Uniunea este tot mai departe de nevoile lor reale și tot mai neputincioasă în a le rezolva, imigranții vin să dea lovitura finală coeziunii și speranței de mai multă Europă prin integrare.

Ca apel final, vă îndemn să închideți porțile Cetății dacă doriți ca ea să mai fie o casă bună pentru locuitorii ei de drept. Libera circulație și drepturile cetățenilor europeni nu trebuie să fie afectate de valuri de populație care împărtășesc cu totul alte valori. Declanșați referendumuri și întrebați-vă cetățenii! Dacă mai trăim în democrație în Europa, lor trebuie să le aparțină decizia finală!

Deputat Bogdan Diaconu

Președintele Partidului România Unită

Sursa: partidulromaniaunita.org

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un milion de yemeniti se pregatesc pentru atacarea Arabiei Saudite

lun sept. 21 , 2015
Un milion de luptatori tribali yemeniti s-au adunat in apropierea granitei cu Arabia Saudita si se pregatesc pentru invadarea regatului saudit, scrie ziarul Kayhan din Iran. Ziarul iranian pretinde ca a citat din ceea ce a descris ca fiind “surse informate” din Sanaa, spunand ca “fortele politice si triburile din Yemen au […]
Un milion de yemeniti se pregatesc pentru atacarea Arabiei Saudite

Poate vă place și:

libris.ro