RSS

Cum s-a rezolvat incidentul de l…

Cum s-a rezolvat inci…

Rauri de lacrimi de crocodil au …

Rauri de lacrimi de c…

Fostul şef SPP: "Cel mai grav mi…

Fostul şef SPP: "Cel …

Lui Iohannis si Dragnea li se se…

Lui Iohannis si Dragn…

CCR a constatat ca legea infiint…

CCR a constatat ca le…

Un român din Transilvania a bine…

Un român din Transilv…

Gelu Vișan: "Este pentru prima d…

Gelu Vișan: "Este pen…

Generalul Dumitru Iliescu: "Daca…

Generalul Dumitru Ili…

Provocare! Gest sfidator cu stea…

Provocare! Gest sfida…

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bogdan Diaconu: “Va solicit sa demarati referendumuri de consultare a populatiei”

Scrisoare deschisă către liderii europeni

Europa se confruntă cu o criză nemaivăzută de la fondarea Uniunii, iar situațiile excepționale au nevoie de măsuri excepționale. Vă solicit pe această cale să demarați referendumuri de consultare a populației la nivelul fiecărui stat membru al UE pentru a stabili în mod corect, în acord cu voința cetățenilor, dacă este sau nu cazul ca Europa să primească imigranți non-UE.

Despre pericolele acestei invazii de imigranți, refugiați sau azilanți, părerile sunt împărțite în privința încadrării lor, cred că suntem cu toții conștienți sau ar trebui  să fim. De felul în care vom rezolva sau vom eșua în rezolvarea acestei imigrații masive depinde însă viitorul Europei și este total nedemocratic ca acest viitor să fie desenat fără consultarea cetățenilor europeni

Ceea ce face un stat membru UE în această privință le afectează și pe celelalte, dar, mai ales, îi afectează pe cetățenii acelei țări și nu doar pe termen scurt, ci pentru multe decenii de acum încolo, și tocmai de aceea fiecare stat membru al UE trebuie să își întrebe cetățenii dacă doresc sau nu să primească imigranți cu tot ceea ce presupune acest lucru.

Europa are destule probleme și fără a se îngreuna cu ale altora. Dar, mai ales, Europa are probleme de identitate și de direcție, iar aportul pe care îl aduc imigranții, în marea lor majoritate musulmani, nu va fi în direcția clarificării și stabilirii unui drum de parcurs pro-european și pro-integrare, ci dimpotrivă. În chestiunea imigranților ar trebui să aveți în vedere aceleași reticențe exprimate de multe dintre țările UE când s-a pus pe tapet problema aderării Turciei la UE. Multe din chestiunile ridicate atunci împotriva acestei aderări sunt valabile și în cazul primirii imigranților musulmani.

Mai presus de toate, atunci când luați o decizie în acest sens, încercați să nu vă uitați istoria. Europa s-a confruntat cu pericolul islamizării vreme de secole, nu treceți cu ușurință peste acest lucru, pentru că cine nu învață din istorie este condamnat să o repete.

Chestiunea imigranților nu se reduce, desigur, la pericolul islamizării și al non-integrării acestora în societățile europene din cauza religiei respective, dar această neaderență a lor la valorile europene este cel mai bine exprimată de orizontul și de manifestările lor religioase care îi circumscriu și îi condiționează. Vă rog, nu fiți naivi să vă imaginați că veți putea depăși cu bunele dvs. intenții o viziune asupra lumii aflată încă, în multe privințe, sub norii Evului Mediu, lucru explicabil de altfel prin faptul că musulmanii au doar 1400 de ani de istorie religioasă.

libris.ro

Efectele acestei imigrații se văd deja: statele europene se ceartă între ele, disensiunile nu au avut niciodată cote atât de ridicate. Nici măcar nu au intrat în Europa și deja imigranții au pus Europa pe jar. Imaginați-vă ce se va întâmpla după, de dinăuntrul Uniunii Europene, atunci când vor considera că au dreptul de a-și impune legile religioase și modul lor propriu de viață.

Cei care își imaginează aportul lor pozitiv sub formă de muncă ieftină fac o mare greșeală, pentru că problemele pe care le vor cauza vor depăși cu mult avantajele. Cât a costat deja Europa toată această busculadă a venirii lor? Iar acesta este doar începutul. Finalul nu îl cunoaște nimeni pentru că este dureros și de imaginat. Și, în timp ce cetățenii Europei se plâng că Uniunea este tot mai departe de nevoile lor reale și tot mai neputincioasă în a le rezolva, imigranții vin să dea lovitura finală coeziunii și speranței de mai multă Europă prin integrare.

Ca apel final, vă îndemn să închideți porțile Cetății dacă doriți ca ea să mai fie o casă bună pentru locuitorii ei de drept. Libera circulație și drepturile cetățenilor europeni nu trebuie să fie afectate de valuri de populație care împărtășesc cu totul alte valori. Declanșați referendumuri și întrebați-vă cetățenii! Dacă mai trăim în democrație în Europa, lor trebuie să le aparțină decizia finală!

Deputat Bogdan Diaconu

Președintele Partidului România Unită

Sursa: partidulromaniaunita.org


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Actiunea Români pentru Români in Inima Tarii, la Odorheiu Secuiesc, foto: Mihai Tirnoveanu
Actiunea Români pentru Români in Inima Tarii, la Odorheiu Secuiesc

Duminica dimineata am sosit in Harghita, pentru a fi prezenti la...

Pasalacul de la Buda - Cat au durat cei 1000 de ani in care „Ungaria a aparat Europa de invazia musulmana”
Cat “au durat” cei 1000 de ani in care „Ungaria a aparat Europa de invazia musulmana”

Péter Szijjártó, seful diplomatiei ungare, a declarat intr-un comunicat de...

Klaus Iohannis se declara impotriva cotelor obligatorii de imigranti, spunand ca Romania va primi voluntar 1785 de imigranti, foto: presidency.ro
KLAUS IOHANNIS, EŞTI PREŞEDINTE SAU REFUGIAT ÎN ROMÂNIA?

Klaus Iohannis, nu eşti Preşedintele meu şi nu faci parte...

Închide