RSS
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

V-ati simtit vreodata singuri, abandonati? Cum ar fi fost daca atunci ati fi primit in dar inimi de solidaritate din toata Tara?

Print Friendly, PDF & Email

“La arme,La arme, dar români!”(Mihai Eminescu)
V-ati simtit vreodata singuri, abandonati? Cum ar fi fost daca atunci ati fi primit in dar inimi de solidaritate din toata Tara? O mie de Steaguri Tricolore pentru românii din Harghita si Covasna. De 1 Decembrie. Cadouri pentru copiii lor, insotite de un stegulet tricolor, de Sfantul Nicolae.

Românasii din fotografie sunt Junii Covasneni, care au venit cu noi la Odorheiu Secuiesc pentru a-si exprima recunostinta, prin cantec si joc românesc fata de fratii lor de sange de la orfelinatul Casa Sf. Iosif, ce tin in viata singurul liceu cu predare in limba româna din zona Odorheiului.

V-ati simtit vreodata singuri, abandonati? Cum ar fi fost daca atunci ati fi primit in dar inimi de solidaritate din toata Tara?

Acesti copii datorita carora Tara este vie in Harghita si Covasna sunt obiectiv strategic românesc. Ei merita sprijinul si incurajarea noastra. Ei lupta acolo ceas de ceas, zi de zi pentru noi, intr-o zona in care elementul etnic românesc este supus unei agresiuni cumplite. Sunt orase in care exista doar sectii, nu scoli intregi, cu predare in limba româna, sunt comune si sate in care acestea nu exista deloc.

Sunt locuri in care românii nu mai stiu sa vorbeasca in limba materna, sunt locuri de desert etnic românesc. Multi dintre ai nostri au fost alungati sau au parasit pur si simplu zona, coplesiti fiind de un crunt sentiment al abandonului, depunand armele. Acest sentiment trebuie sa dispara. De aceea este nevoie de sprijinul nostru, al celor din toate colturile Tarii. De aceea este nevoie de noi toti. Nu asteptati solutii viabile de la partide, si-au dovedit “eficienta” in cei 25 de ani.

Sa nu credeti ca un steag tricolor sau un cadou daruit românilor si copiilor lor este putin lucru, ca nu conteaza. Am vazut frati de-ai nostri cu lacrimi in ochi atunci cand am fost la ei. Am vazut bucurie. Ei chiar merita sa simta solidaritatea noastra. Atunci vor ridica armele. Armele constiintei de Neam, armele Credintei Ortodoxe, si vor putea lupta in continuare Pentru România, impreuna cu noi toti.

Pentru Actiunea noastra din Decembrie, steagurile tricolore se centralizează în Brasov la adresa mea (Tîrnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606) şi la sediul ziarului “Cuvântul liber” din orasul Târgu-Mureş.

Avem deschise si doua conturi la a BRD, in special pentru românii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de români ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajută.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info