libris.ro

Unionistii din Moldova: „E momentul sa ne solidarizam cu protestatarii din Romania – dar SI PENTRU REUNIRE!”

Unionistii din Moldova: „E momentul sa ne solidarizam cu protestatarii din Romania – dar SI PENTRU REUNIRE!”

Unionistii din Republica Moldova sunt solidari cu protestatarii care au iesit in strada in Romania, solicitand in acelasi timp „resetarea celor doua state romanesti”  si Reunirea cu Romania. Partidul National Liberal din Republica Moldova, Consiliul Unirii si TVR-92 „Tiras-Tighina” sunt fortele unioniste cele mai active de dincolo de Prut care au militat in ultimii ani pentru Reunirea Basarabiei cu Romania, considerand Unirea cu Romania singura metoda rapida prin care Republica Moldova se poate integra in Uniunea Europeana si sa paraseasca statutul de stat esuat din estul Europei.

Unionistii din Moldova: „E momentul sa ne solidarizam cu protestatarii din Romania – dar SI PENTRU REUNIRE!”

„In situația creata in ambele capitale romanesti, avem solicitari – de la membrii nostri ai PNL- din teritoriu privind iesirea in strada, pentru a cere Reunirea cu Romania.

Consideram ca acest lucru ar trebui sa il facem impreuna, prin coordonarea tuturor nucleelor, grupurilor ce se revendica unioniste pe ambele maluri ale Prutului. Noi am comunicat acest gand si aceasta propunere celor ce au organizat separat sau impreuna cu noi – PNL și Consiliul Unirii -, acțiuni unioniste stradale. Noi, PNL, TVR-92 „Tiras-Tighina”, alte componente ale Consiliului Unirii, am fost la TOATE actiunile unioniste, oriunde au avut ele loc – la Chișinau, Balți, Cahul, Alba Iulia, Bucuresti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ar fi bine daca romanii, ieșiți in strada in Romania, ar da și un mesaj de pro Unire, pro un Guvern unic al celor doua state romanești, ca sa fie incurajați basarabeni ca frații ii așteapta acasa. Daca am reuși sa ne potrivim intențiile și acțiunile, am putea stabili o acțiune comuna, de exemplu, pentru duminica.

Unionistii din Moldova: "E momentul sa ne solidarizam cu protestatarii din Romania – dar SI PENTRU REUNIRE!", foto: pavlicenco.md
Unionistii din Moldova: „E momentul sa ne solidarizam cu protestatarii din Romania – dar SI PENTRU REUNIRE!”, foto: pavlicenco.md

In urma unor discuții de ultima ora, s-a stabilit ca sambata va fi dat un comunicat de presa despre o actiune comuna a Platformelor unioniste BUN si Consiliul Unirii (din care face parte si PNL.md) pentru duminica, 8 noiembrie, la ora 13.00, la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, la care sunt invitați toți unioniștii și ceilalți oameni de buna credința pentru un Marș de solidaritate cu protestatarii din Romania, care vor cere, și ei acolo, un Guvern unic pe ambele maluri de Prut.

Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL”, Sursa/Foto: pavlicenco.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info