Cuvinte tulburatoare a rostit un copil de zece ani in momentul in care si-a vazut colegii cu drapelele in maini: „Ia uite, parca suntem in Romania”

Astazi am pasit cu totii pe taramul lui Stefan cel Mare si Sfant, la Ghimes-Faget, satul Tarhausi, pe granita ”de o mie de ani” a fostului Imperiu Austro-Ungar. Am ales pentru elevii profesorului Petrica Bilibok-Barsan, steaguri trimise din Bucuresti, Deva, Satu-Mare, Braila, Tg.Mures, Craiova si Ploiesti. Cuvinte tulburatoare a rostit un copil de zece ani in momentul in care si-a vazut colegii cu drapelele in maini: „Ia uite, parca suntem in Romania” (veti vedea si filmarea, este ceva greu de descris)… In Romania sunteti, scumpi copii, chiar daca de multe ori acolo la voi nu pare asa, de aceea am venit la voi, pentru a va arata acest lucru.

Cuvinte tulburatoare a rostit un copil de zece ani in momentul in care si-a vazut colegii cu drapelele in maini: „Ia uite, parca suntem in Romania”

De aceea, dragi prieteni din Tara, ati trimis steaguri, cadouri, bani si ganduri bune, pentru a le putea spune si celor din Ghimes ca traiesc in România. Le-a cantat acest lucru parintele Costin Butnar intr-un mod rar intalnit, asa cum numai Sfintia Sa stie, le-au spus asta Boc Liviu in momentul in care i-a daruit luptatorului pentru Tara, Petrică Bilibok-Barsan, caciula taranilor din Zabala (unul din cele mai emotionante momente) si Daniela Urdea (cand a daruit aceluiasi invatator de isprava Icoana Sfintilor Transilvaneni, pictata de ea in tabara “Români pentru Români” de la Oituz), au simtit acest lucru copiii atunci cand le-am daruit pachete cu cadouri pe care de-abia le puteau tine in maini, atunci cand pe usa clasei au intrat cei din grupul lui Corneliu Ciucanu veniti de la Iasi si baietii lui Movileanu Iurie din Bacau sau cand a sosit tocmai de la Cluj Adrian Boieru cu un portbagaj imens de dulciuri si jucarii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Au stiut ca traiesc in Romania cand le-am spus ca toate aceste daruri primite de ei sunt din partea românilor din toata tara si din diaspora.

Voi continua si in zilele urmatoare sa povestesc despre aceasta zi in care am ajuns si la Doboi, Harghita. Acum imi gasesc cu greu cuvintele, sunt prea sarace pentru a spune ce am trait. Doamne ajuta, noi, cei din Actiunea Români pentru Români va imbratisam pe toti. Poporul român este la inaltime, ca tricolorul românesc pe care Liviu il urca in cei mai inalti brazi din Zabala.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Vom tine Steagul ridicat spre Cer pentru cei mangaiati de pamant si iarba

joi ian. 14 , 2016
Vom tine Steagul ridicat spre Cer pentru cei mangaiati de pamant si iarba, pentru martirii si eroii acestui Tărâm de Carpati si Rauri de Biruinta. Vom tine Steagul pentru cei ce vor urma. Nu vom uita nicio picatura de sange ce a curs. Nu vom uita nicio lupta, nicio lacrima, […]
Vom tine Steagul ridicat spre Cer pentru cei mangaiati de pamant si iarba

Poate vă place și:

libris.ro