Costume populare pentru copiii din Covasna

Mărtănuș, Covasna.
S-a dus vorba-n sat, printre tarani, ca români din toate colturile tarii si din strainatate pun bani mana de la mana sa le faca copiilor lor straie populare.

S-au adunat femeile la biserica, si-au luat cu ele nepotii, fiii sau fiicele si au inceput sa le ia masurile pentru camasi, pantaloni si ii. E mare valva in sat: “Asa ceva nu s-o mai vazut, multumesc Lui Dumnezeu ca m-a lasat s-o traiesc si pe asta”, a spus o doamna in varsta de 80 de ani. Sa le dea Hristos sanatate românilor care se gandesc si la copiii nostri din sat, ca nimenea nu se-ngrijeste de noi…”

Un costum pentru fete costa 250 lei iar unul pentru baieti 200 lei. In vederea acestei actiuni asa cum am avut si la celelalte actiuni “Români pentru Români” sunt deschise doua conturi la BRD: (Cont lei:
RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU: ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA. Adresa: Brasov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

O mare responsabilitate ne-am asumat…si grea, dar nimic din ce e bun nu se face cu usurinta; usor se face numai pacatul. Usor este sa spui nu, nu se poate. Sa gasesti solutii pentru “da” este un pic mai greu. Vom coase impreuna un fir de istorie in acest sat, caci aceste costume vor fi transmise prin grija Bisericii Ortodoxe din localitate si generatiilor viitoare de copii.

Le vor purta Duminica si de Sarbatori la Biserica, si ocrotiti de ele si de Tricolor nu vor uita niciodata ca sunt români. Nu vor uita ca intr-o zi de Florii, România i-a imbracat in straie populare stramosesti.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

12 februarie 2016: La Ismail a fost daramata statuia lui Lenin. Ucraina continua sa se descotoroseasca de relicvele comunismului

vin feb. 12 , 2016
In Ucraina se continua descotorosirea de relicvele comunismului: statuile liderilor comunisti sau a simbolurilor comuniste sunt daramate una cate una pe tot cuprinsul tarii. Ucrainenii din Odesa sunt decisi sa lase in urma trecutul lor comunist si pentru a dovedi acest lucru lumii intregi au transformat o statuie a lui Lenin […]
12 februarie 2016: La Ismail a fost daramata statuia lui Lenin. Ucraina continua sa se descotoroseasca de relicvele comunismului

Poate vă place și:

libris.ro