A doua colonizare “nemteasca” a Romaniei. Austriecii au preluat controlul asupra economiei romanesti

Cele mai mari pierderi teritoriale ale Romaniei din istoria statului roman modern au fost provocate de tandemul nazismului si bolsevismului care si-au dat mana pentru a introduce un regim de sclavie si teroare asupra Europei. Cel mai mare cosmar al europenilor este ca aceste doua mari probleme ale Europei sa nu-si dea iarasi mana ca la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, atunci cand rusii si germanii au provocat printr-un consens secret desfiintarea Poloniei, vanzarea tarilor baltice, dezmembrarea Romaniei si impartirea restului Europei dupa bunul lor plac.

In conditiile in care in acest moment atat Germania cat si Austria au o simbioza economica foarte dubioasa cu Federatia Rusa, mai ales in ceea priveste domeniul energetic, economiile Austriei si Germaniei fiind practic “subventionate” de catre gazul rusesc, austriecii au cam preluat controlul asupra economiei romanesti, detinand aproape totul: petrol si gaze ( OMV Petrom), 25% din sectorul bancar si cel al asigurarilor (Raiffeisen si BCR, Vienna Insurance si Uniqa (in domeniul asigurarilor)), 2/3 din piata prelucrarii lemnului din Romania (Schweihoffer si Egger), etc.

A doua colonizare “nemteasca” a Romaniei. Austriecii au preluat controlul asupra economiei romanesti

Citeste si: Cum era vazuta „colonizarea nemteasca” la inceputul secolului XX

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
  1. Petrolul romanesc: Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa. Aceasta este trista realitate pe care trebuie s-o infrunte astazi romanii. Imbecilitatea si tradarile celor care „au condus” Romania in ultimile doua decenii si jumatate ne-au adus la acest paradox. Cu toate ca Romania este prima tara din lume cu o productie de titei, prima tara din lume care a detinut o rafinarie, prima tara din lume care a exportat benzina la inceputul anilor 1900, etc, romanii au ajuns la trista si crunta performanta de a plati cea mai scumpa benzina din Europa, cu toate ca salariile romanilor sunt liliputane in comparatie cu cele ale altor europeni.
  2. 50% din gazul romanesc este detinut de catre austrieci. Daca analizam bursa gazelor din Austria, constatam rapid ca 50% este detinuta de austrieci si 50% de Gazprom.
  3. 25% din sectorul bancar si cel al asigurarilor controlat de austrieci (Raiffeisen și BCR, Vienna Insurance si Uniqa (in domeniul asigurarilor)). Austria a intrat direct cu bocancii pe piata asigurarilor din Romania, fortandu-si intrarea pe aceasta piata prin niste presiuni imense facute asupra mediului politic romanesc, cu scopul de a le crea firmelor austriece o legislatie cat mai favorabila, in dauna asiguratilor romani. Profitand de faptul ca in Romania domneste coruptia iar “alesii” romanilor sunt uneori sub stadiul animalelor unicelulare din foarte multe puncte de vedere, Austria a devenit practic cel mai mare jucator de pe piata asigurarilor din Romania, acest lucru fiind echivalent pentru unii cu detinerea controlului asupra loteriei.
  4. Doua treimi din industria prelucrarii lemnului din Romania sunt detinute tot de companii austriece (Schweihoffer si Egger ). Prin anul 2009, romanii au privit cu indiferenta sau oricum cu un interes rezervat, decorarea lui Klaus Iohannis de catre austrieci cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”, pentru servicii deosebite aduse tarii lor. Intrebarea de aur este „ce fel de servicii a putut aduce Austriei aduce Klaus Iohannis”? Potrivit dezvaluirilor facute de catre justitiarul.ro, consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, este de asemenea si finul lui Klaus Iohannis.
    Consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, este preocupat de bunastarea si apararea unor companii controversate din Romania, cum ar fi Kronospan si Holzindustrie, companii care „se bucura” in ultimul timp de o imagine tot mai proasta in randul opiniei publice romanesti. Andreas Huber este un lobbyist inversunat in favoarea termitelor  de la Holzindustrie care transforma muntii Romaniei in peisaje apocaliptice, dar si pentru Kronospan, companie care prin politicile sale de dezvoltare si dispretul fata de angajati si de mediu a provocat o adevarata revolta in judetul Alba.
  5. S-a constatat ca firmele austriece din Romania sunt pe primul loc la repatrierera capitalului catre companiile mama din Austria: OMV Petrom, BCR si Reiffeisen Bank se afla in fruntea lor (cu sute de milioane de euro repatriate in Austria).
  6. Datorita pretului scazut austriecii au inceput sa cumpere masiv teren arabil in Romania
  7. De asemenea, austriecii mai detin in Romania afaceri in domeniul imobiliar, al productiei caramizilor, al zaharului sau cel al constructiilor.

In timp ce firmele austriece isi “exporta” profiturile din Romania catre companiile mama din Austria, ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, avea nesimtirea de a declara ca este nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro copiilor romanilor care lucreaza in Austria, in timp ce in Romania acestia ar primi doar 9 euro.

In mediul politic din Romania, cu foarte mici exceptii, nu prea exista politicieni romani care sa sesizeze acest mare pericol impotriva securitatii economice si energetice a tarii noastre.

Glasul.info

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 26 februarie 1926 se nastea academicianul Gheorghe Platon

vin feb. 26 , 2016
Personalitate de marca a stiintei istorice romanesti contemporane, Gheorghe Platon s-a nascut la 26 februarie 1926, la Buhusi, judetul Bacau. Istoria moderna a Romaniei a constituit obiectul de studiu al academicianului, cercetare concretizata in peste 300 de titluri de monografii, manuale, articole, culegeri de documente, la care se adauga 250 […]
Astazi se implinesc 90 de ani de la nasterea academicianului Gheorghe Platon

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News