fbpx

RSS

De 1 Decembrie sărbătorim Marea …

Toți cei care simt, …

Jurnalist sibian: "Timp de 14 an…

Jurnalistul sibian M…

Minune! S-a găsit la Carei o fir…

După eforturi suprao…

11 noiembrie 1918 - Armata germa…

Într-un vagon de tre…

Dispreț pentru lege din partea c…

Cristina-Ionela IURI…

Istoria ascunsă: Șarja de la Rob…

Deși soarta îți scoa…

La 10 noiembrie 1688 era finaliz…

La 10 noiembrie 1688…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Glasul Moldovei – amintiri din trecut II

Print Friendly, PDF & Email

De-a lungul istoriei presei romanesti au fost mai multe publicatii care au purtat numele “Glasul Moldovei”. In perioada interbelica (anii ’30) a existat la Balti ziarul local “Glasul Moldovei”, ziar de afirmare Romaneasca. Aparea joia si duminica, iar directorul publicatiei era I. Barzu (Misihanesti).

In anul 1990 aparea la Bacau “Glasul Moldovei”, un saptamanal social-politic si cultural al Consiliului zonal Moldova al Partidului Democrat din Romania – Bacau, Anul I (1990), Intr. Poligrafia Bacau.

Cautand in arhive am gasit un anunt al Casei de Credit a Agricultorilor din judetul Balti in Monitorul Oficial al Romaniei de pe data de 13 mai 1933, publicat de asemenea si in ziarul local “Glasul Moldovei” din Balti.

Glasul Moldovei – amintiri din trecut II

CASA DE CREDIT A AGRICULTORILOR DIN JUDETUL BALTI

Extras de pe procesul verbal Nr. 10 al adunarii generale ordinare a actionarilor Casei de Credit a Agricultorilor din jud. Balti, din 31 Martie 1933, ora 8,30.

Prezideaza d. V. Visneacov, vicepresedintele consiliului de administratie, secretar d. A. Rafalet; scrutatori d-nii I. Scobiola si M. Nicasevici.

Se ia act de publicarea convocarii in Monitorul Oficial Nr. 60 din 1933 si ziarul local “Glasul Moldovei”.

Prezenti personal si prin procura 23 de membri actionari, reprezentand un capital de lei 1.577.500, adunarea fiind valabil constituita.

Se citeste darea de seama a consiliului de administratie, raportul censorilor, bilantul general si contul de profit si pierderi care se aproba, dandu-se descarcare de gestiunea pe 1932, atat consiliului cat si directiunii.

Se realeg membrii in consiliul de administratie d-nii: D. Ciolac si P. Mortun.

Se aleg censori activi d-nii: A. Ghensche, A. Mihailoff, I. Tatarciuc, A. Antonevici si N. Crupenschi; censori supleanti d-nii: V. Prisacaru, G. Romascanu, V. Crupco, I. Consinschi si Ef. Roman.

Se fixeaza jetoane de prezenta 300 lei de sedinta pentru fiecare membru din consiliu de administratie si comitetul de directie pe 1933. Se fixeaza retributia censorilor activi pe 1933 la 5.000 lei, adica cate 1.000 lei de fiecare.

Consiliul propune si adunarea aproba ca pierderile societatii pe 1930, 1931 si 1932, in suma totala de lei 5.406.603, sa fie amortizate prin fondul de rezerva statuar de lei 580.000; fondul pentru imobil de lei 520.000; fondul pentru creante dubioase de lei 784.400; rezerve asupra activului de lei 1.690.161; fonduri si taxe diverse de lei 373.279; dobanzi de incasat din anul 1931 de lei 1.438.070 si dobanzi de incasat din anul 1932 de lei 14.857.

In locul d-lui I. Marcarov, membru demisionat din consiliul de administratie, se alege d. I. Scobiola.

p. Presedinte, V, Visneacov

Scrutatori: I. Scobiola, M. Nicosevici

Secretar: A. Rafalet

Casa de Credit a Ahricultorilor din Judetul Balti

Grefa tribunalului din Balti, sectia I

Prezentul extras se vizeaza de noi pentru publicare si afisare, cu mentiunea ca s-a operat in registrele tribunalului si transcris sub Nr. 8/933.

Nr. 21.893.                                                                                                                                                                1933, Mai 6


Comentarii

comentarii

Social Links

Glasul.info

Redacția la Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism

Contact: redactie@glasul.info
Social Links
telekom.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
elefant.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL