RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inca un implant de romanism in Republica Moldova: inaugurarea bustului Reginei Maria in raionul Soroca

Print Friendly, PDF & Email

Un nou implant de românism – bustul Reginei Maria – în satul care îi poartă numele, situat în raionul Soroca.

Inaugurarea bustului, la care a participat Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, a fost posibilă graţie susţinerii oferite de Casa Regală a României care a dat, astfel, curs unei solicitării a fostului primar al localităţii. Sculptura a fost executată de un meşter din Oradea.

Inca un implant de romanism in Republica Moldova: inaugurarea bustului Reginei Maria in raionul Soroca

Potrivit istoricilor, în anii 1919-1921, în perioada reformei agrare, câțiva locuitori au primit pământ în zona actualului raion Soroca. Regina Maria, mama Regelui Carol II al României, aflând despre greutățile oamenilor i-a ajutat cu materiale de construcție ca să ridice primele case. În semn de recunoștință, primele familii din localitate au decis ca satul lor să se numească Regina Maria.

Din 1946 până în 1992, satul s-a numit Kotovsk, după care localnicii au insistat să revină la denumirea inițială. În prezent, în sat s-au păstrat rămășițele a patru case din cele sase construite din donațiile Reginei Maria.

Sursa/Foto: Constantin Codreanu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline