RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita!

Print Friendly, PDF & Email

”Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita! Să le spuneți că noi aici ținem bine Tricolorul în mâini, nu ne lăsăm!”: român din Chichiș, Covasna.
Azi am vorbit din nou cu părintele Puiu Pavel din Odorheiu Secuiesc despre Bătrânii lui Dumnezeu din Harghita. Mulți dintre ei sunt imobilizați la pat din cauza vârstei sau problemelor de sănătate.

Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita!

Au amintiri vii și dureroase din perioada prigoanei ocupației maghiare din anii 1940-1944. Și le înfășoară spre alinare în câte un steag tricolor vechi sau într-o carte de rugăciune. Nu prea vine nimeni pe la ei măcar pentru a schimba o vorbă bună în limba română, doar preotul din sat ce se mai chinuie să-i ajute.

Atât cât poate și el. Acesta are la rândul lui are o fascinantă poveste de viață pe care am să o dezvălui după data de 24 iunie pentru a nu deconspira numele satului, acesta trebuind să rămână până atunci secret, conform dorinței părintelui Puiu. De aceea vom merge și în acel colț al Harghitei, după ce vom poposi tot în aceeași zi în Livezi pentru a-i premia pe elevii români de acolo.

În satul Bătrânilor lui Dumnezeu vom ajunge cu alimente de bază, ulei, mălai, făină, orez, zahăr, paste făinoase, tot ce este greu perisabil. Mai avem nevoie însă de fonduri pentru această misiune.

Acestea se strâng în conturile BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800, pe numele ADRIANA TÎRNOVEANU. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU.

Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Orice ajutor contează, căci nu există ajutor mic, ci doar ajutor!
Dumnezeu să vă răsplătească efortul și jertfa.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info