RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita!

Print Friendly, PDF & Email

”Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita! Să le spuneți că noi aici ținem bine Tricolorul în mâini, nu ne lăsăm!”: român din Chichiș, Covasna.
Azi am vorbit din nou cu părintele Puiu Pavel din Odorheiu Secuiesc despre Bătrânii lui Dumnezeu din Harghita. Mulți dintre ei sunt imobilizați la pat din cauza vârstei sau problemelor de sănătate.

Să nu-i uitați nici pe frații noștri din Harghita!

Au amintiri vii și dureroase din perioada prigoanei ocupației maghiare din anii 1940-1944. Și le înfășoară spre alinare în câte un steag tricolor vechi sau într-o carte de rugăciune. Nu prea vine nimeni pe la ei măcar pentru a schimba o vorbă bună în limba română, doar preotul din sat ce se mai chinuie să-i ajute.

Atât cât poate și el. Acesta are la rândul lui are o fascinantă poveste de viață pe care am să o dezvălui după data de 24 iunie pentru a nu deconspira numele satului, acesta trebuind să rămână până atunci secret, conform dorinței părintelui Puiu. De aceea vom merge și în acel colț al Harghitei, după ce vom poposi tot în aceeași zi în Livezi pentru a-i premia pe elevii români de acolo.

În satul Bătrânilor lui Dumnezeu vom ajunge cu alimente de bază, ulei, mălai, făină, orez, zahăr, paste făinoase, tot ce este greu perisabil. Mai avem nevoie însă de fonduri pentru această misiune.

Acestea se strâng în conturile BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800, pe numele ADRIANA TÎRNOVEANU. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU.

Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Orice ajutor contează, căci nu există ajutor mic, ci doar ajutor!
Dumnezeu să vă răsplătească efortul și jertfa.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline