Site icon Glasul.info

Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si dintre cei mai timizi apar acum voci tot mai raspicate

Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si dintre cei mai timizi apar acum voci tot mai raspicate

Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si dintre cei mai timizi apar acum voci tot mai raspicate

Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si din randul celor mai timizi apar acum voci tot mai raspicate impotriva a ceea ce ei numesc federalizarea economica a Romaniei. Cine are mereu interesul ca atat investitiile de stat cat si cele straine sa fie deturnate numai catre Ardeal? E pana la o urma o chestiune de siguranta nationala ca tara sa fie dezvoltata uniform si din punct de vedere economic. Tari precum Germania si Austria preseaza si forteaza factorii de decizie politici si economici din Romania sa dezvolte cu precadere zona Transilvaniei in dauna celorlalte provincii, iar cel mai graitor exemplu este implicarea tarilor mai sus mentionate, ajutate pana si de catre DE-serviciile “romanesti”, in impiedicarea constructiei unei autostrazi care sa lege Transilvania de celelalte provincii.

Multi l-au vazut drept un erou pe primarul actual al orasului Iasi, Mihai Chirica, dupa ce acesta s-a impotrivit directivelor politice date de la centru, dar adevarul este spus doar pe jumatate, Chirica fiind foarte probabil, si dupa toate datele disponibile, doar un acoperit care a primit ordin sa faca implozie. Si cu siguranta nu este singurul, iar in viitorul apropiat vor mai aparea sigur si altii, in mai multe partide. Indiferent de cat de “nobil” o fi fost scopul sau, Chirica nu-si va putea niciodata sterge eticheta de tradator, iar de acum incolo multi dintre colegii sai din politica il vor privi cu mari rezerve.

Insa nemultumirea mediului politic din intreaga Moldova este reala, existand mai nou voci chiar din interiorul PSD-ului care atrag atentia asupra faptului ca provincia Moldovei este tot timpul sarita din planurile de investitii si dezvoltare, ba chiar se dau exemplele unor mari investitori straini care au fost opriti de la centru pentru a nu trece Carpatii si efectua investitii in zona de Nord Est a Romaniei.

” … dupa cum sustin inclusiv surse din cadrul Palatului Cotroceni, s-ar cunoaste foarte bine, in urma informarilor primite, ca deja ambasadorii anumitor tari si, mai ales, influente grupari de lobby deja le recomanda fatis marilor companii straine sa se opreasca pana la Sibiu, cel mult la Brasov cu programarea unor noi investitii! Pentru ca doar intr-o anumita parte a Ardealului este „safe” sa faca investitii pe termen lung, reprezentantii marilor cancelarii negarantand si capitalul bagat de acum inainte in alte zone geografice. Iar cum, concomitent, la Bruxelles tocmai ce se pregateste un lobby isteric privind crearea unor euro-regiuni economice, scenariul pentru Romania urmatorilor ani se anunta unul cat se poate de sumbru.”, scrie si jurnalistul Catalin Tache pe national.ro

Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si dintre cei mai timizi apar acum voci tot mai raspicate

Liderii PSD-ului au facut marea greseala de a considera zona Moldovei drept un bazin electoral garantat si practic neconditionat, istoria confirmand faptul ca aceasta formatiune politica a avut in perioada postdecembrista cele mai bune scoruri electorale in judetele acestei provincii.

Plecand de la acest rationament, planurile de investitii si dezvoltare intocmite de catre PSD-isti au luat in calcul mai degraba obtinerea de electorat si din alte zone ale tarii in care pana acum PSD-ul pierdea constant alegerile, insa pentru a face acest lucru a fost evident ca trebuie sa abandoneze alte zone si s-a preferat din nou lasarea in uitare a Moldovei, provincie in care se considera oricum ca din cauza saraciei si inculturii din multe judete, votul le va fi asigurat, chiar si neconditionat, fara a-si indeplini macar promisiunile electorale.

Glasul.info

Exit mobile version