Un proiect inedit si ambitios, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, a fost initiat la Iasi de catre un grup de inimosi care vor sa fie dupa cum ne spun chiar ei, nu inlocuitorii serviciilor de urgenta asigurate de statul roman, ci un serviciu auxiliar ce doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD “pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale”, reducand astfel si timpul de asteptare al pacientilor pentru astfel de servicii.
Pentru ca acest proiect ni s-a parut interesant si in acelasi unul de apreciat, fiind o initiativa inedita si ambitioasa, am hotarat sa aflam mai multe despre demersul celor care au venit cu aceasta idee.
“Misiunea noastra este de a oferi servicii medicale de urgenta in prespital cu personal calificat pentru a presta astfel de servicii, in regim de voluntariat si reducerea timpului de asteptare pentru un transfer intre spitale, dar si de externare a unui pacient care necesita transport medical asistat sau neasistat.“, scrie pagina de facebook Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS
Un proiect inedit si ambitios: Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași
Va contactam din partea ziarului online Glasul.info. Ni se pare interesant si in acelasi timp de apreciat proiectul dumneavoastra, asa ca am dori sa-l mediatizam. Daca se va concretiza, atunci acesta ar fi un proiect ambitios si unic, nu doar pentru IASI, ci pentru intreaga tara.Daca aveti amabilitatea si rabdarea disponibile, am dori sa ne raspundeti la cateva intrebari:
Glasul.info: Din cate stim, modelul acesta al unui serviciu voluntar de ambulanta functioneaza cu succes in strainatate, insa pentru Romania el reprezinta inca un concept nou. De unde v-ati inspirat pentru a initia acest proiect la IASI?
SVAIS: Conceptul este unul foarte de succes in afara granitelor noastre. Noi dorim sa implementam acest proiect in Iasi, deoarece Municipiul Iasi este un mare centru universitar, cu potential extraordinar in toate nivelele de educatie.
Glasul.info: In ce consta proiectul pe care vreti sa-l initiati in Romania si de ce ati ales s-o faceti la IASI?
SVAIS: Dorim sa clarificam de la inceput ca nu dorim sa fim inlocuitor pentru serviciile de urgenta asigurate de stat, cum ar fi Serviciul Național de Ambulanță sau SMURD, ci un serviciu auxiliar care doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale si astfel sa reducem timpul de asteptare pentru astfel de servicii.
La inceput o sa actionam cu 3 autospeciale tip AMD si 5 autospeciale tip A1.
Glasul.info: Legislatia si birocratia in Romania descurajeaza tot felul de initiative private. Sunteti gata sa treceti de toate aceste posibile obstacole?
SVAIS: Privind birocratia, este una stufoasa si DA! suntem gata sa dam piept cu ea, deoarece nu ne este frica sa facem ceva ce ne place sa facem.
In acest moment deja avem 60 de voluntari si peste 30 de membrii fondatori care contribuie financiar la lansarea acestui serviciu de ambulanta bazata pe voluntariat.
Pentru a face voluntariat in cadrul serviciului va fi acceptat oricine, deoarece la sediul nostru se vor derula si cursuri de acordarea primului ajutor de bază, BLS.
Iesenilor carora le-am trezit interesul fata de acest proiect le putem comunica faptul ca vor putea afla amanunte mai multe pe 23 aprilie, atunci cand voluntarii Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS vor asigura primul ajutor de baza pentru participantii de la Semimaraton Iași 2017!
[notice]Autor:
Fandel Mihai[/notice]
[info]Glasul.info[/info]
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.