Germani escortand soldati francezi prizonieri
Intr-un recent comentariu facut de excelentul nostru colaborator care semneaza SURENA, se spune ca „Infrangerea Franței in 1870-1871, poate cea mai traumatizanta infrangere din istoria Franței, are mai multe cauze: militare, economice, politice etc.”
Cand m-am documentat pentru cartea Transilvania Invincibile Argumentum am gasit urmatoarea informație:
Austria avea o ințelegere cu Franța sa se ajute intre ele daca Germania / Prusia ar agresa-o pe una dintre ele. Cand s-au tras sforile pentru instaurarea dualismului austro-ungar, Bismarck a avut un rol important, sprijinind interesele zanatece ale Budapestei. A avut și o ințelegere secreta cu liderii maghiari, cu Gyula Andrassy in mod deosebit, prin care s-a asigurat ca Austria nu va interveni intr-un eventual razboi dintre Prusia și Franța! Razboi pe care cancelarul prusac il pregatea.
Cu alte cuvinte, Viena nu a sarit in ajutorul Parisului așa cum se angajase, iar acest act de tradare propriu zisa a fost savarșit prin intrigile lui Andrassy in interiorul guvernului imperial de la Viena…
Nu mai țin minte la ce autor am gasit aceasta informație pe care am și folosit-o in carte.
Daca lucrurile chiar așa stau, e bine sa subliniem cui se datoreaza infrangerea Franței. Prusia a atacat Franța fiind asigurata ca Austria nu va interveni. In felul acesta s-a platit Andrassy pentru sprijinul dat de Bismarck la nașterea „compromisului” austro-ungar, mișcare politica sinucigașa pentru austrieci. Cu consecințe grave pentru stabilitatea politica a Europei!
Azi, cand ungurii s-au decis sa atace in mod oficial deciziile luate la Trianon și cand iși vor intensifica propaganda anti-romaneasca pe la toate cancelariile din lume, macar la Paris și pentru publicul francez este cazul sa rememoram cum au ajuns francezii sa piarda razboiul și sa intre intr-o epoca noua a decadenței lor. Propun așadar sa-i ajutam pe francezi sa-și cunoasca istoria, sa afle ce datorii de recunoștința au fața de Budapesta.
De data aceasta, pentru viitorul cel mai apropiat, Ungaria umbla dupa sprijinul Moscovei. S-ar parea ca deja conteaza pe acest sprijin. Ca și pe ajutorul dat de politicienii imbecili sau tradatori care ne conduc dupa 1990.
Macar sprijinul Franței sa-l piarda! Sprijin pe care l-au avut de la Mitterand…
Ion Coja
Sursa: ioncoja.ro
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment