Bulgaria

Bulgaria intentioneaza sa mobilizeze soldati bulgari in Romania

Bulgaria intentioneaza sa mobilizeze soldati bulgari in Romania.

Autoritatile din Bulgaria au anuntat ca sunt gata sa participe la brigada terestra multinationala NATO din Romania cu aproximativ 400 de soldati bulgari in cadrul exercitiilor si antrenamentelor comune.

Ministrul apararii din Bulgaria, Nicolai Nencev, a declarat ca tara sa este pregatita sa se alature brigazii terestre multinationale NATO din Romania, dupa ce acesta a avut o scurta intalnire cu omologul sau din Romania, Mihnea Motoc. 

Chiar daca in mod obisnuit, o brigada NATO este constituita intre 3.200 si 5.500 de militari, dimensionarea brigazii multinationale a NATO din Romania va depinde de cat de multe trupe vor fi dispuse sa trimita statele aliate.

Bulgaria intentioneaza sa mobilizeze soldati bulgari in Romania

In cadrul reuniunii de la Bruxelles ministrii apararii din cadrul statelor membre NATO au stabilit strategiile de aparare ale Aliantei Nord-Atlantice. Cu aceasta ocazie au discutat si ministrul apararii din Romania, Mihnea Motoc, si cu omologul sau din Buglaria, Nicolai Nencev.

Potrivit ministrului apararii statului bulgar, Nicolai Nencev, Bulgaria ar putea disloca in Romania un numar de pana la 400 de militari, care vor participa la exercitiile si antrenamentele comune din cadrul brigazii terestre multinationale a NATO din Romania.

In Federatua Rusa s-au ordonat de asemenea organizarea unor exercitii militare cu rolul de a verifica capacitatea si forta de lupta a armatei ruse.

Sursa: Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

9 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago