Camera Deputatilor a dat aviz favorabil unor modificări controversate pentru o lege prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve!

Camera Deputatilor a dat aviz favorabil unor modificări controversate pentru o lege prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve!

Deputatul Florin Roman (PNL) avertizeaza asupra faptului ca marți, 5 septembrie 2017, în cadrul ședinței Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a Camerei Deputaților, majoritatea PSD-ALDE-UDMR-Minorități a dat aviz favorabil unor modificări controversate la Legea administrației publice locale, prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.

Prin aceasta manevra se va intensifica maghiarizarea localitatilor dominate de UMDR-isti, chiar pana si in zonele unde ponderea minoritatii maghiare este mai scazuta de 15%.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
[info]Masa de calcat Arcadia Heinner si fier de calcat cadou[/info]

Camera Deputatilor a dat aviz favorabil unor modificări controversate pentru o lege prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve!

“Atragem atenția că aceste noi reglementări continuă să fie o bombă amorsată în Parlament și că trocul dintre PSD și UDMR este să treacă această lege până la 1 decembrie, înainte de intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri.Pentru menținerea puterii, liderii PSD sunt dispuși la orice compromis! De aceea, îi solicităm lui Liviu Dragnea să oprească negocierile cu UDMR pe această temă! Totodată, solicităm PSD să respingă prin vot, în comisii și în plen, aceste concesii neconstituționale făcute UDMR în schimbul obținerii sprijinului parlamentar.Este rușinos ca, acum, în pragul aniversărilor dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, liderii PSD să cadă de acord cu UDMR ca în localitățile în care sunt minorități în proporție de 10% să poată fi utilizată limba maternă în instituțiile oficiale. Este rușinos, de asemenea, să se prevadă ca în consiliile locale sau judeţene în care consilierii aparţinând unei minorităţi naţionale reprezintă cel puţin 10% din numărul total, la şedinţele de consiliu aceștia să poată folosi şi limba maternă, caz în care se va asigura, prin grija primarului și a președintelui consiliului județean, traducerea în limba română.Legea mai cuprinde și alte modificări anti-naționale. Una dintre ele se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”. O altă modificare prevede că autoritățile publice locale și entitățile din subordinea lor „au dreptul de a inscripționa clădirile și anexele clădirilor aflate în administrare (…) în limba minorității naționale în cauză, conform tradiției locului și a specificului limbii minoritare”.PNL cere PSD și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu amaneteze viitorul României în schimbul voturilor UDMR și să voteze împotriva acestor modificări revizioniste ale UDMR aduse Legii administrației publice locale!Domnilor din PSD, trebuie să vă gandiți cum vom mai putea sărbători Centenarul Marii Uniri fără o parte din Ardeal ?!”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de deputatul Florin Roman

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

România a atins din nou numărul de job-uri care exista în 2008, înainte de venirea crizei economice. Hai, dam jos guvernul si mai invitam o data FMI-ul sa-si umple desaga?

joi sept. 7 , 2017
România a atins din nou numărul de job-uri care exista în 2008, înainte de venirea crizei economice. Hai, dam jos guvernul si mai invitam o data FMI-ul sa-si umple desaga? România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani  Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat […]
Reactie suspecta a FMI-ului: "Romania va depasi Germania si Franta in privinta cresterii economice"

Poate vă place și:

libris.ro