Acum cand e de rău, aproape toti din UE vor România in spatiul Schengen!

Acum cand e de rău, aproape toti din UE vor România in spatiul Schengen!

De curand, un vant al unei schimbari radicale circula printre liderii tarilor membre ale Uniunii Europene, iar acum, cand e de rău, aproape cu totii vor ca România sa intre de urgenta in spatiul Schengen.

Stim cu totii cat de mult s-au luptat autoritatile din România pentru a adera la spatiul Schengen, o masura care ar fi insemnat destul de mult pentru romani, atat din punct de vedere economic, politic cat si al liberei circulatii pe intreg teritoriul Uniunii Europene, fara nici un fel de interdictii sau controale inutile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acum cand e de rău, aproape toti din UE vor România in spatiul Schengen!

Ce s-a schimbat de atunci si pana acum de exista mai nou aceasta schimbare radicala de atitudine? Pai sa vedem: de cand cu agravarea crizei imigrantilor si a asa zisilor “refugiati”, spatiul Schengen nu mai este cu adevarat spatiul Schengen, oricum nu acela pe care il stia Europa pana de curand.

Unele tari precum Austria si Ungaria au limitat deja accesul inspre si dinspre tarile lor, impunand numeroase controale de rutina, filtre sau chiar baraje rutiere, reintroducand controalele la frontiere si paza armata de-a lungul obiectivelor strategice aflate in apropierea granitelor.

Astfel, reducandu-se oricum destul de mult efectele si privilegiile spatiului Schengen, liderii europeni se grabesc acum sa primeasca foarte rapid România si Bulgaria, poate chiar si Croatia in viitorul foarte apropiat in spatiul Schengen, dar nu pentru a le face o favoare acestor tari, ci mai degraba pentru a degreva o problema acuta creata de unele dintre tarile care se opun politicilor portilor deschise cu privire la imigratie si la cotele obligatorii de imigranti si asa zisi refugiati.

Prin primirea României si Bulgariei in spatiul Schengen, liderii Uniunii Europene spera ca astfel se vor crea rute alternative pentru imigrantii si asa zisii refugiati ce vin dinspre Turcia catre tarile vest europene.

Cu toate ca ambele tari, atat Bulgaria cat si România isi indeplinisera toate obligatiile impuse pentru a putea adera la spatiul Schengen, acestea nu au fost primite inca pentru ca anumite tari isi pierdeau din privilegiile economice si strategice in mai multe domenii. Acum ca Ungaria si alte tari din UE se opun imigratiei ilegale extracomunitare incurajate de catre liderii UE, liderii europeni ar vrea de urgenta ca Bulgaria si România sa fie primite in Schengen pentru a deschide cale libera acestei imigratii extracomunitare, prin crearea unor rute alternative de imigratie ilegala.

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

O mare companie americana isi muta activitatile pe plan european in România

mie sept. 13 , 2017
O mare companie americana isi muta activitatile pe plan european in România Una dintre cel mai importante companii americane producatoare de software intentioneaza sa-si mute majoritatea activitatilor europene in România. Pentru a reduce costurile, cei care conduc compania care a ajuns sa fie cel mai mare producator de aplicatii software, au […]
Oracle - O mare companie americana isi muta activitatile pe plan european in România

Poate vă place și:

libris.ro