libris.ro

Românii din Transilvania avertizeaza printr-o scrisoare deschisa autoritatile din România cu privire la pericolul proiectului de lege propus de UDMR

Românii din Transilvania avertizeaza printr-o scrisoare deschisa autoritatile din România cu privire la pericolul proiectului de lege propus de UDMR

Românii din Transilvania avertizeaza printr-o scrisoare deschisa autoritatile din România cu privire la pericolul proiectului de lege propus de UDMR

C ă t r e ,
PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI

În calitate de cetăţeni conştienţi şi responsabili ai României, de apărători ai valorilor naţionale, ai limbii române, ai constituţiei României, vă atragem respectuos atenţia că presiunile UDMR din ultimul timp, susţinute şi de persoane malefice ale politicii româneşti, sunt un atentat fără precedent – asemănător celui din timpul Diktatului de la Viena (1940-1944) – împotriva statului naţional, unitar şi suveran român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Proiectul de lege propus de UDMR la 13.05.2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale anulează practic caracterul limbii române de limbă oficială a statului român şi administraţia românească este înlocuită cu o administraţie statală maghiară, lovind în caracterul suveran şi unitar al statului român.

Atragem respectuos atenţia parlamentului României că dacă votează acest proiect de lege este responsabil de crearea unei pepiniere de duşmani învederaţi ai limbii române din cetăţenii paşnici români de limbă maghiară, iar constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect duşmănos propus de UDMR. Sunt şi acum primari în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care au suspendat caracterul oficial al limbii române înlocuind-o cu limba maghiară.

Românii din Transilvania avertizeaza printr-o scrisoare deschisa autoritatile din România cu privire la pericolul proiectului de lege propus de UDMR

Întregul proiect demantelează administraţia românească în Transilvania, exact ca pe timpul Diktatului de la Viena şi al administraţiei sovietice de după cel de-al Doilea Război Mondial care a alungat pe români din administraţie în perioada noiembrie 1944 – martie 1945, şi din timpul Regiunii Autonome Maghiare.

Proiectul propus de UDMR este nu numai un atentat asupra constituţiei României şi asupra limbii române, ci şi asupra convieţuirii armonioase dintre cetăţenii ţării noastre, români şi maghiari, deoarece UDMR-ul vrea cu îndârjire să elimine tot ce este românesc din administraţie şi chiar din cultură şi din viaţa cotidiană.

Creând astfel de „maghiari puri”, UDMR-ul este vinovat de atentatul fascistoid asupra bunelor relaţii româno-maghiare, de reinstaurarea politicii epurărilor etnice.

Solicităm astfel parlamentului României să respingă în totalitate acest proiect de lege ca antinaţional şi antieuropean, şi guvernului României şi preşedinţiei României să vegheze asupra respectării constituţiei României şi ale statalităţii noastre.

Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, 14 septembrie 2017

Societatea cultural-patriotică Avram Iancu din România
Despărţământul Cluj al Astrei
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (format din 44 de asociaţii ale românilor)
Fundaţia Culturală Carpatica
Societatea Culturală pro-Maramureş Dragoş Vodă
Societatea Virtus Romana Rediviva
Federaţia Românilor Persecutaţi Etnic

Sursa: Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info