libris.ro

Orasele romanesti sunt umplute pe nesimtite de simbolurile stapanirii maghiare, in timp ce simbolurile romanesti sunt indepartate sau ascunse!

Orasele romanesti sunt umplute pe nesimtite de simbolurile stapanirii maghiare, in timp ce simbolurile romanesti sunt indepartate sau ascunse!

Orasele romanesti sunt umplute pe nesimtite de simbolurile stapanirii maghiare, in timp ce simbolurile romanesti sunt indepartate sau ascunse!

Un amic de etnie maghiara, cetatean roman, imi spunea intr-o convorbire privata ca acolo unde maghiarii sunt in minoritate, nu exista absolut nici un fel de probleme cu restul comunitatii sau sa fie conflicte interetnice de nici un fel. Insa acolo unde ungurii sunt majoritari, mai continua el, se manifesta uneori un sentiment care parca ia mintile maghiarimii, ajungandu-se in dese ocazii la adevarate abuzuri fata de restul minoritatilor conlocuitoare.

Ei bine, fix acelasi fenomen il observam de ceva vreme si la Carei, acolo unde cu fiecare ocazie administratia locala, reprezentata de o majoritate UMDR-ista, face de o buna bucata de timp o serie de abuzuri strigatoare la cer impotriva minoritatii romanesti din zona.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daca la Sfântu Gheorghe s-a incercat ascunderea statuii lui Mihai Viteazul dupa o colina simbolizand un balaur urias, la Carei primarul ascunde cu o perdea de tuia foarte inalta Monumentul Ostaşului Român

Cititi si: Netrebnici si ticalosi! Vor sa ascunda statuia lui Mihai Viteazul din Sfantu Gheorghe dupa o movila de pamant!

Asa cum primarul sovin de la Sfântu Gheorghe intentiona sa ascunda statuia lui Mihai Viteazul din localitate dupa o colina uriasa de pamant care chipurile ar fi ajuns sa reprezinte balaurul ucis de catre Sf. Gheorghe, la Carei se utilizeaza aceeasi stratagema pentru a ascunde Monumentul Ostaşului Român: s-a plasat in fata monumentului o perdea de arbori tuia inalta de cativa metri inaltime, blocand intreaga vizibilitate asupra monumentului.

Cabinet ultramodern de legislație rutieră la un liceu din Carei, finanţat de Guvernul Ungariei şi inaugurat în lipsa simbolurilor româneşti

„Potrivit informaţiilor apărute pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, un cabinet modern de legislație rutieră, dotat cu calculatoare performante și un simulator de ultimă generație, a fost inaugurat azi, 27 septembrie 2017, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din municipiul Carei.

Nu a fost anunţată decât presa de casă. Probabil ca să nu remarcăm faptul că au lipsit simbolurile  româneşti de la această inaugurare. Pe cine deranjează  simbolurile româneşti  în şcolile din România?

De obicei se pun steagurile celor două ţări participante şi un steag al UE pe lângă faptul că în sălile din incinta şcolilor se pune stema ţării.

Guvernul Ungariei a finanţat cu 7,5 milioane de forinţi (aproximativ 112.500 lei) realizarea acestui cabinet ultramodern. Cabinetul a fost construit la fel ca  şi clădirea întreagă din banii statului român. La inaugurare a fost prezent secretarul de stat pentru politici naţionale al Guvernului de la Budapesta, Potápi Árpád János.

Au mai fost prezenţi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Direcţiei Învăţământ- Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla, managerul judeţului Satu Mare, Nagy Szbolcs. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul liceului, Emeric Gindele, şi directorul adjunct Mircea Terheş.

În cursul anului 2015, Guvernul de la Budapesta a finanţat Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu cu suma de 5 milioane forinţi în vederea amenajării a două ateliere moderne de lăcătuşerie.

Potrivit imaginilor postate pe pagina Primăriei Carei, nu reiese că participanţii au fost într-o unitate de învăţământ din România.”, scrie BuletindeCarei.ro 

La mormantul domnitorului roman Iancu de Hunedoara stau afisate ostentativ simboluri unguresti in timp ce simbolurile romanesti nu sunt nici macar tolerate

„Ceea ce doresc sa fac cunoscut, este un fapt petrecut pe 11 iunie 2017, chiar la Alba in cetate. Cu un grup mare de elevi, care spuneau ca simt sub picioare cum bate inima Romaniei, ne-am dus sa vizitam si sa omagiem cu coronite si steaguri tricolore pe marele nostru domnitor Iancu Corvin de Hunedoara. Stupoare!! Era acoperit in intregime si ostentativ de ……. steaguri unguresti si nici macar un steag tricolor romanesc!

Intrigati am intrebat de ce romanii nu aduc omagiul marelui domnitor roman.Ni s-a spus de catre oamenii locului ca se pun steaguri romanesti dar….dispar!! incredibil!! si cine face asta ?? am intrebat noi zapaciti ! ungurii ,ni s-a raspuns.

Am intrebat de ce fac fapta asta oribila?? Nu ni s-a raspuns dar am dedus ca ei si-l atribuie pe domnitorul nostru cum fac si cu istoria romanilor. Elevii erau neplacut surprinsi si au facut loc pe pieptul lui Iancu si pentru coronitele nostre , fara sa ia vreo coronita ungureasca.

Am revenit dupa cateva ore si…coronitele noastre tricolore…disparusera ! Ganditi-va ce s-a nascut in sufletele copiilor romani !! dezaprobare si nu iubire, clar! Cerem si ca Primaria Alba sa puna camere de luat vederi, la mormantul domnitorului roman Iancu de Hunedoara, pentru a fi eliminate, pe viitor, asemenea comportamente si situatii .. cum sa le calificam??”, scrie Floriana Staicu intr-o postare pe Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info