RSS

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Orasele romanesti sunt umplute pe nesimtite de simbolurile stapanirii maghiare, in timp ce simbolurile romanesti sunt indepartate sau ascunse!

Print Friendly, PDF & Email

Orasele romanesti sunt umplute pe nesimtite de simbolurile stapanirii maghiare, in timp ce simbolurile romanesti sunt indepartate sau ascunse!

Un amic de etnie maghiara, cetatean roman, imi spunea intr-o convorbire privata ca acolo unde maghiarii sunt in minoritate, nu exista absolut nici un fel de probleme cu restul comunitatii sau sa fie conflicte interetnice de nici un fel. Insa acolo unde ungurii sunt majoritari, mai continua el, se manifesta uneori un sentiment care parca ia mintile maghiarimii, ajungandu-se in dese ocazii la adevarate abuzuri fata de restul minoritatilor conlocuitoare.

Ei bine, fix acelasi fenomen il observam de ceva vreme si la Carei, acolo unde cu fiecare ocazie administratia locala, reprezentata de o majoritate UMDR-ista, face de o buna bucata de timp o serie de abuzuri strigatoare la cer impotriva minoritatii romanesti din zona.

Daca la Sfântu Gheorghe s-a incercat ascunderea statuii lui Mihai Viteazul dupa o colina simbolizand un balaur urias, la Carei primarul ascunde cu o perdea de tuia foarte inalta Monumentul Ostaşului Român

Asa cum primarul sovin de la Sfântu Gheorghe intentiona sa ascunda statuia lui Mihai Viteazul din localitate dupa o colina uriasa de pamant care chipurile ar fi ajuns sa reprezinte balaurul ucis de catre Sf. Gheorghe, la Carei se utilizeaza aceeasi stratagema pentru a ascunde Monumentul Ostaşului Român: s-a plasat in fata monumentului o perdea de arbori tuia inalta de cativa metri inaltime, blocand intreaga vizibilitate asupra monumentului.

Cabinet ultramodern de legislație rutieră la un liceu din Carei, finanţat de Guvernul Ungariei şi inaugurat în lipsa simbolurilor româneşti

“Potrivit informaţiilor apărute pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, un cabinet modern de legislație rutieră, dotat cu calculatoare performante și un simulator de ultimă generație, a fost inaugurat azi, 27 septembrie 2017, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din municipiul Carei.

Nu a fost anunţată decât presa de casă. Probabil ca să nu remarcăm faptul că au lipsit simbolurile  româneşti de la această inaugurare. Pe cine deranjează  simbolurile româneşti  în şcolile din România?

De obicei se pun steagurile celor două ţări participante şi un steag al UE pe lângă faptul că în sălile din incinta şcolilor se pune stema ţării.

Guvernul Ungariei a finanţat cu 7,5 milioane de forinţi (aproximativ 112.500 lei) realizarea acestui cabinet ultramodern. Cabinetul a fost construit la fel ca  şi clădirea întreagă din banii statului român. La inaugurare a fost prezent secretarul de stat pentru politici naţionale al Guvernului de la Budapesta, Potápi Árpád János.

Au mai fost prezenţi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Direcţiei Învăţământ- Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla, managerul judeţului Satu Mare, Nagy Szbolcs. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul liceului, Emeric Gindele, şi directorul adjunct Mircea Terheş.

În cursul anului 2015, Guvernul de la Budapesta a finanţat Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu cu suma de 5 milioane forinţi în vederea amenajării a două ateliere moderne de lăcătuşerie.

Potrivit imaginilor postate pe pagina Primăriei Carei, nu reiese că participanţii au fost într-o unitate de învăţământ din România.”, scrie BuletindeCarei.ro 

La mormantul domnitorului roman Iancu de Hunedoara stau afisate ostentativ simboluri unguresti in timp ce simbolurile romanesti nu sunt nici macar tolerate

“Ceea ce doresc sa fac cunoscut, este un fapt petrecut pe 11 iunie 2017, chiar la Alba in cetate. Cu un grup mare de elevi, care spuneau ca simt sub picioare cum bate inima Romaniei, ne-am dus sa vizitam si sa omagiem cu coronite si steaguri tricolore pe marele nostru domnitor Iancu Corvin de Hunedoara. Stupoare!! Era acoperit in intregime si ostentativ de ……. steaguri unguresti si nici macar un steag tricolor romanesc!

Intrigati am intrebat de ce romanii nu aduc omagiul marelui domnitor roman.Ni s-a spus de catre oamenii locului ca se pun steaguri romanesti dar….dispar!! incredibil!! si cine face asta ?? am intrebat noi zapaciti ! ungurii ,ni s-a raspuns.

Am intrebat de ce fac fapta asta oribila?? Nu ni s-a raspuns dar am dedus ca ei si-l atribuie pe domnitorul nostru cum fac si cu istoria romanilor. Elevii erau neplacut surprinsi si au facut loc pe pieptul lui Iancu si pentru coronitele nostre , fara sa ia vreo coronita ungureasca.

Am revenit dupa cateva ore si…coronitele noastre tricolore…disparusera ! Ganditi-va ce s-a nascut in sufletele copiilor romani !! dezaprobare si nu iubire, clar! Cerem si ca Primaria Alba sa puna camere de luat vederi, la mormantul domnitorului roman Iancu de Hunedoara, pentru a fi eliminate, pe viitor, asemenea comportamente si situatii .. cum sa le calificam??”, scrie Floriana Staicu intr-o postare pe FacebookSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info