libris.ro

Chris Terheș: „Indicii temeinice ca Kovesi ar fi comis abuz in serviciu, obtinand pentru sine folos necuvenit, exista deja.Pai ori combate DNA coruptia ori se preface, nu?”

Chris Terheș: „Indicii temeinice ca Kovesi ar fi comis abuz in serviciu, obtinand pentru sine folos necuvenit, exista deja.Pai ori combate DNA coruptia ori se preface, nu?”

Chris Terheș: „Indicii temeinice ca Kovesi ar fi comis abuz in serviciu, obtinand pentru sine folos necuvenit, exista deja.Pai ori combate DNA coruptia ori se preface, nu?”.

In urma deciziei completului sectiei de contencios de la Curtea de Apel Bucuresti, care a suspendat  pe 27 sept. 2017 executarea ordinului prin care Kovesi a dat-o afara de la DNA pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru, preotul Chris Terheș ridica niste mari semne de intrebare cu privire la anumite „indicii temeinice” potrivit carora „Kovesi ar fi comis abuz in serviciu”.

Intr-adevar, in Romania republicii procurorilor si a statului din umbra au fost incepute dosare pentru abuz in serviciu chiar si pentru mult mai putin decat atat. Ne aducem aminte cu totii de cateva episoade de un penibil aparte in ceea ce priveste acuzatiile de „abuz in serviciu”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un procuror DNA ar trebui sa inceapa de indata urmarirea penala impotriva lui Kovesi si sa o faca suspecta pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu

Un complet al sectiei de contencios de la Curtea de Apel Bucuresti a suspendat azi, 27 sept. 2017, executarea ordinului prin care Kovesi a dat-o afara de la DNA pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Suspendat fiind, ordinul acesta nu mai produce efecte juridice, asa ca Iorga Morar se poate intoarce la DNA. Kovesi poate face recurs, insa hotararea este executorie.

Bomba aici, insa, e alta.

Acest ordin a lui Kovesi a fost suspendat de la executare pentru ca, la o „pipaire” a fondului de catre judecator, pare a fi NELEGAL si dat prin abuz de putere.

Iorga Moraru va ataca ordinul si pe fond, cerand anularea lui. Totusi, daca nu erau indicii ca ordinul ar fi nelegal, instanta nu-l putea suspenda de la executare.

In acest moment, asadar, exista indicii temeinice ca Kovesi a comis infractiunea de abuz in serviciu. Sa o luam pe rand:

1. Kovesi este functionar public.

2. Ordinul emis de Kovesi este un ACT.

3. Iata ca exista deja indicii ca acel act a fost emis „defectuos”, adica cu „incalcarea legii”, cum a spus CCR.

4. Ordinul/actul lui Kovesi a produs vatamare drepturilor si interesului legitim a lui Iorga.

Exista, iata, toate elementele pentru ca fapta lui Kovesi sa fie incadrata la abuz in serviciu, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

5. Ordinul lui Kovesi a produs insa si folos necuvenit pentru sine, prin faptul ca a dat afara un procuror care nu i-a ascultat ordinele.

Ca atare, fapta asta a lui Kovesi intra la infractiunea asimilata infractiunilor de coruptie, asa ca limitele pedepsei sa maresc cu o treime.

Indicii temeinice ca Kovesi ar fi comis abuz in serviciu, obtinand pentru sine folos necuvenit, exista deja, deoarece un judecator DEJA a decis ca actul pe care l-a emis ar fi nelegal.

Normal ar trebui acum ca un procuror de la DNA sa se autosesizeze, sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Kovesi si sa o faca suspecta. Pentru rationamente juridice mult mai slabe ministri din guvern au fost facuti suspecti.

Daca Iorga Morar ajunge in final sa si anuleze pe motiv de nelegalitate ordinul de serviciu prin care Kovesi a dat-o afara de la DNA, exista toate elementele constitutive pentru ca Kovesi sa fie inculpata pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu si trimisa in judecata.

Pai ori combate DNA coruptia ori se preface, nu? Cea mai tare bomba mediatica ar fi ca DNA sa isi inculpe propriul procuror-sef. Atunci ar arata ca sunt cu adevarat independenti si se lupta cu coruptia pe bune.”,  a scris Chris Terhes pe contul sau de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info