O ipoteza interesanta: Italia a fost ocolita de atacuri teroriste fiindca mafia italiana si albaneza a actionat preventiv impotriva posibilelor pericole pe strazi

O ipoteza interesanta: Italia a fost ocolita de atacuri teroriste fiindca mafia italiana si albaneza a actionat preventiv impotriva posibilelor pericole pe strazi.

Cu toate ca au existat amenintari si chiar clipuri video de propaganda in care Italia era prezentata ca tinta pentru viitoarele atacuri ale teroristilor islamici, peninsula a fost din fericire ocolita pana acum de incidente majore in ceea ce priveste acest subiect.

Totusi, care ar putea fi secretul din spatele acestei stari de fapt din Italia? Cu ce este mai speciala Italia fata de Marea Britanie, Germania, Franta sau Spania de nu s-a confruntat inca pana acum cu incidente sau atentate teroriste majore?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

O ipoteza interesanta: Italia a fost ocolita de atacuri teroriste fiindca mafia italiana si albaneza  a actionat preventiv impotriva posibilelor pericole pe strazi

O ipoteza interesanta este legata de activitatea mafiei din Italia, imbogatita peste ani cu efective noi din Albania si din estul Europei. In vremurile de glorie ale mafiei italiene, era aproape ca o lege nescrisa interdictia de a ucide femeile si copiii fara aparare, iar cei care incalcau codul erau adesea pedepsiti chiar de catre cei din randul mafiei. Mai ales prin sudul Italiei, se ajunsese chiar la un fel de alianta nedeclarata intre reprezentantii clericului si conducatorii mafiei, singura conditie pentru pastrarea acestui armistitiu fragil fiind tocmai respectarea acelor legi nescrise de care pomeneam.

Intr-o astfel de cultura, in care pana si mafia are anumite reguli atunci cand vine vorba de impunerea unor limite in ceea ce priveste agresivitatea impotriva persoanelor vulnerabile, este lesne de inteles cum sunt intampinati niste invadatori despre care se aude ca sunt responsabili pentru niste fapte cu adevarat reprobabile.

Chiar daca nu se recunoaste la nivel oficial, mafia italiana recurge adesea la patrulari pe Marea Mediterana, respingand ambarcatiunile imigrantilor ilegali inapoi catre plajele Africii, cu ajutorul unor barci rapide pe care instaleaza inclusiv armament de calibru mare. Si totusi, chiar si cu aceasta opozitie sunt destul de multe ambarcatiuni umplute uneori pana la refuz cu imigranti ilegali care ajung pe tarmurile Italiei.

Aici intervine cea mai interesanta ipoteza prin care se explica faptul cum este asigurata linistea si siguranta pe strazile din orasele Italiei: mafia, care in unele zone ale peninsulei nu mai este demult doar cea italiana, imbogatindu-si efectivele cu albanezi sau est europeni, inclusiv de origine română, recurge la o supraveghere chiar mai eficienta decat efectivele de carabinieri.

Taxele de protectie sunt mai nou privite de catre comerciantii sau micii afaceristi din unele zone ale Italiei ca pe niste adevarate comisioane platite unor bodyguarzi pentru asigurarea securitatii afacerilor si vietilor lor.

Sursa: Conspiratii.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Românii din Covasna și Harghita trebuie să ne simtă pe toți, din toate provinciile istorice ale țarii alături

mar oct. 3 , 2017
Românii din Covasna și Harghita trebuie să ne simtă pe toți, din toate provinciile istorice ale țarii alături Ne-am bucurat cu toții de Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului atunci când 39 de copii din Ozun, jud. Covasna au îmbrăcat hainele lui Făt-Frumos și Ilenei Cosânzeana. Am rămas însă datori doamnelor din […]
Românii din Covasna și Harghita trebuie să ne simtă pe toți, din toate provinciile istorice ale țarii alături, Foto: Mihai Tirnoveanu

Poate vă place și:

libris.ro