libris.ro

Deputatul Răzvan Rotaru: „România este și va rămâne o singură țară, un stat unitar, cu un singur Guvern și Parlament și cu o lege care va fi aceeași pentru toate județele țării”

Deputatul Răzvan Rotaru: „România este și va rămâne o singură țară, un stat unitar, cu un singur Guvern și Parlament și cu o lege care va fi aceeași pentru toate județele țării”

Deputatul Răzvan Rotaru: „România este și va rămâne o singură țară, un stat unitar, cu un singur Guvern și Parlament și cu o lege care va fi aceeași pentru toate județele țării”.

Având în vedere discursul premierului Ungariei, domnul Viktor Orban care a participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă, deputatul PSD Răzvan Rotaru, membru în Comisia pentru politică externă, a susținut în Parlament o declarație prin care a dorit să atragă atenția asupra mai multor aspecte.

„Viitorul românilor și maghiarilor din țara noastră este în limba română în cadrul statului unitar român. Vreau să le transmit tuturor cetățenilor că România este și va rămâne o singură țară, cu un singur Guvern, un singur Parlament și o lege care va fi aceeași pentru toate județele țării, inclusiv pentru Harghita și Covasna. Nu construim alte țări și nu constituim ținuturi”, a declarat Răzvan Rotaru.Parlamentarul social-democrat este de acord și susține multiculturalismul, care presupune coexistența și recunoașterea mai multor culturi ca forme de expresie identitare și etnice. Dar acesta consideră că „principiul multiculturalismului trebuie să se aplice egal și acolo unde etnicii maghiari sunt minoritari, dar și acolo unde sunt majoritari. Nu pot fi utilizate standarde duble. De aceea, cred că toți maghiarii care trăiesc în România sunt cetățeni români și trebuie să se bucure de exact aceleași drepturi ca și celelalte etnii. Așa cum nu facem o regiune numai pentru români, una numai pentru tătari, alta numai pentru romi, tot așa nu vom face niciodată o regiune numai pentru maghiari”.„În sutele de ani de existență, niciunul dintre județele României nu s-a desprins din statul unitar. O casă poate avea mai multe camere, dar va avea întotdeauna o singură adresă. Deci, oricâte camere vom stabili în interiorul țării, adresa va fi mereu pe numele de România. România va avea întotdeauna o singură adresă, indiferent câte regiuni și județe vom desena pe hartă. În ceea ce privește ținutul secuiesc, denumirea nu există în niciun document istoric și nu poate fi comparată cu alte denumiri atestate, precum Țara Bârsei, Moldova, Dobrogea etc. Astfel, nu există Ținutul Secuiesc și nu există secui. Există doar județele Harghita și Covasna și cetățeni români de etnie maghiară”, a subliniat Răzvan Rotaru.
Comunicat de presa primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info