Sâmbătă, 14 octombrie 2017, va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei. 

Astăzi a sosit la Carei bustul lui Mihai Eminescu. Echipa de muncitori  coordonată de către  Vaju Ianos a terminat lucrările de realizare a soclului pe care va sta bustul nemuritorului Mihai Eminescu, sculptor Radu Ciobanu. Iniţiativa amplasării bustului  lui Mihai Eminescu la Carei aparţine Despărţământului ASTRA Carei.

Ceremonia de dezvelire a bustului lui Mihai Eminescu va avea loc sâmbătă 14 octombrie 2017, de la ora 12,30  pe strada 1 Decembrie 1918 în părculeţul din faţa Parchetului Carei.

După dezvelirea bustului şi serviciul religios vor avea loc depuneri de coroane, alocuţiuni şi momente artistice.

Sunt invitaţi să participe toţi cei care îl iubesc pe Mihai Eminescu.

Prima iniţiativă de amplasare a unui bust al nemuritorului Mihai Eminescu a aparţinut Despărţământului ASTRA Carei , la data de 24 februarie 2015, dar  la vremea respectivă a primit vot negativ din partea Consiliului Local Carei. 

Solicitarea  a fost reluată la data de 3 mai 2017 şi a primit vot favorabil de această dată. După luni întregi de acţiuni de obţinere a avizelor necesare  am primit Autorizaţia de Construcţie şi de Urbanism  astfel că de la la data de 14 octombrie 2017  ora 12,30 vom avea bucuria de a putea depune coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu la Carei.

La ceremonia de dezvelire vor participa oficialităţile judeţului, conducerea Academirei Române şi academicieni titulari, înalţi prelaţi, reprezentanţi ai instituţiilor  de stat şi de învăţământ, careieni dar şi iubitori din toată ţara ai românului absolut care este  Mihai Eminescu.

Sursa: Daniela Ciută, BuletindeCarei.ro

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns