libris.ro

Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”

Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”

Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”.

Marți, 24 octombrie, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a primit la Parlament vizita domnilor Enkelejd Collaku, președinte al Asociației Aromânilor din Albania și Sterjo Naciku, reprezentantul acestei asociații în România.

„Le-am transmis tinerilor lideri români că decizia Parlamentului Albaniei din 13 octombrie, de recunoaștere a minorității naționale aromâne, prin adoptarea legii pentru protecția minorităților naționale, este admirabilă.
În acest sens, am susținut la tribuna Camerei Deputaților o declarație politică referitoare la noul statut de minoritate națională ce le permite aromânilor să primească sprijin concret din partea României ca stat înrudit.
Exemplul albanez ar trebui urmat și de alte state restanțiere la acest capitol, inclusiv Grecia și Bulgaria, state membre ale Uniunii Europene, care să recunoască oficial existenţa pe teritoriul lor a minorităţilor naţionale. Aceste state trebuie să respecte drepturile identitar-culturale, lingvistice, religioase şi social-politice de care beneficiază minoritățile naţionale din orice societate autentic democratică, cum ar fi România, un stat exemplu în această speță”, a declarat preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Deputatul Constantin Codreanu: “Albania devine un exemplu pentru alte state balcanice în recunoașterea minorităţilor naţionale. Aromânii pot conta pe ajutorul cultural al României”

Deputatul Constantin Codreanu a adăugat:
„Am căzut de acord asupra unei vizite oficiale în Albania, pentru a-i putea întâlni în comunitățile locale pe frații aromâni și a cunoaște situația la fața locului, dar și pentru a purta un dialog constructiv cu autoritățile albaneze de care depinde cooperarea noastră în beneficiul minorității aromâne înrudite.
Vom pune la punct o listă completă a localităților din Albania în care frații aromâni dețin o pondere de peste 20% pentru a ști unde anume să ne concentrăm efortul de sprijin, dar și pentru a demara o campanie de înfrățire a acestora cu localități din România”.

Comunicat de presa primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grup PMP) 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info