Actiune de denigrare a românilor in volumul ,,Traseul Legendelor satmarene,, tiparit  prin proiect transfrontalier: sovinism publicat pe bani europeni!

Actiune de denigrare a românilor in volumul  ,,Traseul Legendelor satmarene,, tiparit  prin proiect transfrontalier: sovinism publicat pe bani europeni!, Foto: BuletindeCarei.ro
Actiune de denigrare a românilor in volumul  ,,Traseul Legendelor satmarene,, tiparit  prin proiect transfrontalier: sovinism publicat pe bani europeni!, Foto: BuletindeCarei.ro
Print Friendly, PDF & Email

Actiune de denigrare a românilor in volumul  ,,Traseul Legendelor satmarene,, tiparit  prin proiect transfrontalier: sovinism publicat pe bani europeni!

Potrivit BuletindeCarei.ro, volumul ,,Traseul Legendelor satmarene,,  tiparit  prin proiect transfrontalier, un fals istoric finantat cu bani europeni si o actiune monstruoasa de denigrare a românilor, a fost distribuit ca premii la scolile careiene precum si ca premii pentru vizitatorii si colaboratorii de la Clubul Elevilor  Carei sau alte institutii.

In asa zisul “ghid turistic” (n.r. peste 500 de pagini) publicat de catre  Asociaţia Culturală Nagykarolyi es Videke si Asociaţia Szatmar Kozhasznu Egyesulet intitulat „Traseul legendelor sătmărene”, in cadrul unui proiect transfrontalier „Două ţări, un scop, succes comun” – Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria, România, 2007 – 2013, in editie quadrilingă: maghiară , română, engleză şi germană, un proiect ce a primit o finantare de 100 000 de euro, se regasesc atat cateva falsuri istorice grosolane prezentate ca adevaruri “istorice”, cat si actiuni odioase de denigrare a românilor.

Actiune de denigrare a românilor in volumul  ,,Traseul Legendelor satmarene,, tiparit  prin proiect transfrontalier: sovinism publicat pe bani europeni!

Lasand la o parte modul penibil in care au inteles cooperarea transfrontaliera dintre Ungaria si România cele doua asociatii care au publicat pe bani europeni aceasta mizerie de propaganda sovina,  trebuie mai intai de toate dezvaluit modul prin care initiatorii si coordonatorii acestui volum au apelat la un tertip murdar pentru a-si legitima sovinismul care se regaseste intre paginile acestui asa zis ghid turistic.

libris.ro

Apeland la mentiunea ca ghidul turistic „nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene”, autorii volumului isi dezlantuie in carte o viziune demna de evul mediu intunecat, reflectand un sovinism de-a dreptul salbatic, profitand astfel din plin de ocazia de a-si revarsa tot naduful si veninul, si toate astea chiar pe bani europeni.

Glasul.info

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info