Orașul Iași se va înfrăți cu orașul israelian Haifa

Primăria Municipiului Iași continuă procesul de lărgire a portofoliului relațiilor internaționale printr-o nouă misiune diplomatică și economică organizată în Israel în perioada 13 – 18 mai.

Reamintim că în ședința din 30 martie Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind demararea procedurilor de înfrățire cu orașul israelian Haifa. În acest scop, primarul se află în Israel începând de duminică, 13 mai, urmând să se întoarcă în Iași joi, 17 mai, scrie curierul-iasi.ro.

[alert-success]

„În zonă trăiește o comunitate importantă de evrei de origine română. Această înfrățire ar putea deschide noi oportunități deosebite pentru dezvoltarea relațiilor economice, culturale, științifice și academice între orașul nostru și Haifa”, a declarat primarul Mihai Chirica.

[/alert-success]

Edilul-șef este însoțit în Israel de o delegație de oameni de afaceri ieșeni, care participă la o misiune economică organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Israel-România.

Pe lângă întâlnirile dintre reprezentanții primăriilor din Iaşi şi Haifa au fost programate să aibă loc sesiuni business-to-business atât în Haifa, cât și în Tel Aviv, precum și întâlniri cu persoane care fac parte din comunitatea de evrei de origine română din cele două orașe menționate.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns