libris.ro

Patron de restaurant din Târgu Mureș atacat pentru că susține referendumul pentru căsătorie

Patron de restaurant din Târgu Mureș atacat pentru că susține referendumul pentru căsătorie

Hoarde de ONG-iști care se erijau până acum în apărători ai democrației, se luptă mai nou să boicoteze un referendum!? Dacă despre referendum s-a spus de-a lungul vremii că este forma supremă a democrației directe, atunci cei care se dau peste cap să-l boicoteze, mai sunt ei exponenții democrației?

Patronul restaurantului Zeppelin Bistro din Târgu Mureș a fost atacat verbal, insultat în cele mai oribile moduri cu putință, doar pentru că și-a exprimat public o opinie și o convingere cu privire la referendumul pentru familie / căsătorie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Simpla inițiere a unei campanii de susținere și promovare a referendumului prin lipirea unor stickere pro-familie pe caserolele cu mâncare vândute de către restaurantul  Zeppelin Bistro din Târgu Mureș a generat un val de atacuri în cascadă din partea celor care se opun referendumului.

Potrivit Constituției României, „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Deci în principiu orice cetățean are dreptul de a-și exprima liber gândurile și opiniile prin diferite forme sau mijloace de comunicare.

Cu alte cuvinte, orice tabără sau comunitate are dreptul prevăzut până și în Constituția Țării, de a-și susține o cauză, opinie, credință sau convingere. Același articol din Constituție cu privire la libertatea de exprimare continuă cu următorul aliniat: „cenzura de orice fel este interzisă”.

În lupta aceasta de propagandă, hoardele de activiști și ONG-iști care se erijau până acum în apărători ai democrației și ai libertății de exprimare, s-au transformat instantaneu în cenzori, în suprimatori de opinie.

Suntem de acord că oricine are dreptul de a-și susține o cauză sau o convingere, indiferent cât de legitimă sau oportună ar fi aceasta pentru restul comunității. Însă când este evident dezechilibrul dintre susținerea de care se bucură taberele respective, și vezi că se luptă fără „arme egale” în ceea ce priveșe libera exprimare și sunt îngrădite drepturi sau libertăți fundamentale ale omului, atunci este clar că avem de a face cu un grav derapaj de la principiile democratice.

Tuturor celor îndoctrinați până la fanatism de către mainstream, le trebuie reamintit că fiecare cetățean are legitimitatea de a-și susține cauza, opiniile, libera exprimare, credința sau convingerile. Poți să fii sau să nu fii de acord cu acele opinii/ convingeri / credințe, însă orice formă de încercare de cenzură înseamnă dictatură, înseamnă încălcarea tocmai a unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului, pe care tocmai ipocriții din diferite organizații și asociații care se „ocupă” cu diverse forme de activism se bat cu pumnii în piept că le apără.

„Oameni buni, plecând de la ideea de a avea o opinie publică, fără substrat politic sau alte strategii de marketing, s-a ajuns prea departe. Aici ideea de “a susține“ (punct) s-a transformat în “a respinge/ a fi impotriva/ a discrimina etc“ (total greșit) la noi e bine-venit oricine, nu am condiționat servirea spre o anumită categorie de oameni (gay…etc), voi ați creat acest context și apoi ați acuzat! Singurul lucru interzis la noi în local, este fumatul! Legea prevede asta, nu noi.
La fel cum am răspuns multora în privat am avut angajați aproape de toate orientările și am colaborat bine spre același scop chiar dacă susținerile erau diferite! A existat respect în opinie .
Ne-am exprimat public, crezând în democrație, dar nu s-a respectat, în schimb noi am tratat fiecare exprimare a celorlalți cu respect chiar și față de cei care ați jignit în privat și public, pe motivul limbajului și a degenerării discuției am fost determinați să ștergem postul, în privat am răspuns tuturor . Susținem în continuare familia compusă din bărbat și femeie bazată pe sentimente, pt asta vom spune Da .”, au scris pe facebook cei de la Zeppelin Bistro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info