Acuzații de spălare de bani pentru ING și Raiffeisen Bank: prăbușire pe bursă pentru cele două bănci

Print Friendly, PDF & Email

Publicarea unui articol legat de acuzații de spălare de bani pentru ING și Raiffeisen Bank, a dus la prăbișirea pe bursă pentru cele două instituții bancare.

Și mai interesant este faptul că banii spălați au o sursă neașteptată: 470 de miliarde de dolari din Rusia!? Două bănci din Olanda ( n.r. este vorba de ING şi ABN Amro) și grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) au suferit pierderi uriașe pe bursă marți, după ce acțiunile deținute au scăzut în urma unui scandal legat de spălare de bani.

Deputatul Liviu Pleșoianu comentează ironic situația, amintind de preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, care ieșise în stradă împotriva … corupției. O fi fost vorba de acele 470 de miliarde din Rusia? Ei, n-a greșit decât adresa, cu aproape vreo mie de kilometri…

Amendă de 775 de milioane de euro pentru ING, pentru acuzații de spălare de bani și finanțarea terorismului
Amendă de 775 de milioane de euro pentru ING, pentru acuzații de spălare de bani și finanțarea terorismului

“5 comentarii scurte despre ce se va întâmpla chiar acum:

1. Sunt convins că Groningen, președintele Reiffeisen România, va ieși în această seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva faptului că banca pentru care lucrează a SPĂLAT BANI (un mizilic, doar câteva SUTE DE MILIARDE DE DOLARI). Groningen va folosi inclusiv lanterna telefonului inteligent pentru ca protestul să fie unul cu semnalizare.

Raiffeisen Bank

2. Olandezul Timmermans va cere chiar azi sancționarea în regim de urgență a Olandei pentru SPĂLAREA DE BANI în valoare de 470 DE MILIARDE DE DOLARI practicată de BANCA OLANDEZĂ. Timmermans va promite că, dacă ajunge președintele Comisiei Europene, va solicita atât o Rezoluție împotriva Olandei, cât și activarea Articolului 7.

3. Președintele Iohannis își va cere scuze în fața națiunii pentru că a încasat SUTE DE MII DE EURO chirie de la Reiffeisen. El va admite public: “Trebuia să fi fost mai atent. Chiria încasată pentru casa pe care am obținut-o prin FALS ȘI UZ DE FALS nu ar fi trebuit să-mi fie plătită de o Bancă_Coruptă, ci de una #nepenală.

4. USR minus PLUS vor iniția o nouă campanie de purificars: #FărăBănciPenale.

5. 12 AMBASADE vor semna o scrisoare prin care vor condamna #CORUPȚIA astronomică a BĂNCII din OLANDA, țara cavalerului dreptății Frans Timmermans. “, a scris Liviu Pleșoianu pe facebook

Nota noastră: Ce concluzie să tragem din asta? Uite domnule cine ne mănâncă nouă urechile urlându-ne pe străzi și prin comunicatele ambasadelor despre … corupție! Tații corupției. El jefe de la corrupcion!”. Și unii chiar le mai și cântă în strună.