“Referitor la situația dată din județele Harghita si Covasna unde se arborează ilegal drapelul Ungariei sub ochii indiferenți ai autorităților române, serviciilor si organelor competente menționam următoarele:
Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9;
Art. 6. – Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.
Acestea fiind spuse stim că se va achita eventuala amendă pentru ca este știut deja ca fondurile pentru umilirea cetățenilor romani in propria țară sunt mai mult decat suficiente.
Poate ar fi necesar un proiect de lege prin care POLITICIENII ROMÂNI să-și unească eforturile si sa propună sancțiuni drastice pentru astfel de ofense REPETITIVE , in acest caz.
Solicitam Guvernul României, forurilor competente si opoziției Partidul Naţional Liberal si Partidul Mișcarea Populară sa ia măsuri ÎMPREUNĂ pentru soluționarea DEFINITIVA a acestor derapaje.
Menționam ca putem înțelege si respecta o sărbătoare naționala a unui stat vecin, chiar si arborarea drapelului acelui stat ALĂTURI DE CEL ROMÂNESC asta dovedind nu numai respect, dar si o mână întinsă unii altora.”, se arată într-o postare de pe facebook a Asociației NEAMUNIT
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment