Site icon Glasul.info

Asociația NEAMUNIT solicită autorităților și clasei politice măsuri pentru respectarea legii în Harghita și Covasna

“Referitor la situația dată din județele Harghita si Covasna unde se arborează ilegal drapelul Ungariei sub ochii indiferenți ai autorităților române, serviciilor si organelor competente menționam următoarele:

Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9;

Art. 6. – Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.

Asociația NEAMUNIT solicită autorităților și clasei politice măsuri pentru respectarea legii în Harghita și Covasna, Foto: facebook.com/Neamunit/
Asociația NEAMUNIT solicită autorităților și clasei politice măsuri pentru respectarea legii în Harghita și Covasna, Foto: facebook.com/Neamunit/

Acestea fiind spuse stim că se va achita eventuala amendă pentru ca este știut deja ca fondurile pentru umilirea cetățenilor romani in propria țară sunt mai mult decat suficiente.

Poate ar fi necesar un proiect de lege prin care POLITICIENII ROMÂNI să-și unească eforturile si sa propună sancțiuni drastice pentru astfel de ofense REPETITIVE , in acest caz.

Solicitam Guvernul României, forurilor competente si opoziției Partidul Naţional Liberal si Partidul Mișcarea Populară sa ia măsuri ÎMPREUNĂ pentru soluționarea DEFINITIVA a acestor derapaje. 
Menționam ca putem înțelege si respecta o sărbătoare naționala a unui stat vecin, chiar si arborarea drapelului acelui stat ALĂTURI DE CEL ROMÂNESC asta dovedind nu numai respect, dar si o mână întinsă unii altora.”, se arată într-o postare de pe facebook a Asociației NEAMUNIT

Exit mobile version