Marșul pentru Viață de la Iași este un eveniment care strânge cu fiecare an tot mai mulți participanți, proveniți din medii sociale și culturale tot mai diverse. În acest an, ieșenii sunt așteptați sâmbătă, 23 martie 2019, în Piața Unirii, începând cu ora 14:00.
Este aproape înălțător să vezi cum Piața Unirii din urbea moldavă se umple în fiecare an de oameni din diferite pături sociale, de la vlădică la opincă, români din mediul rural alături de profesori universitari, preoți, avocați, oameni de afaceri, sau de oameni din diverse alte domenii. Acolo nu mai contează poziția socială: cu toții sunt voci care se ridică pentru a apăra dreptul la viață, ostași în slujba binelui, a ordinii firești a vieții.
Și în acest an se anunță o participare importantă din partea comunității ieșene la Marșul pentru Viață de la Iași. Programul va începe de la 12:30 cu niște scurte momente artistice, urmate apoi de la ora 13:00 de discursurile invitaților, pentru ca în cele din urmă să înceapă Marșul de la ora 14:00 din Piața Unirii, pe traseul Piața Unirii – Colegiul Național – Blvd. Independenței – str. I. C. Brătianu – Teatrul Național – Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Una dintre tragediile de proporții catastrofale rămase pentru multă vreme în mentalul colectiv al bucureștenilor, a fost Marele incendiu din București, cunoscut și ca Focul cel Mare. Potrivit surselor vremii, peste 20% din București a fost distrus de flăcări în timpul Marelui incendiu de la 23 martie 1847, estimându-se că au […]